Barackos morzsás süti

Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Gyümölcsös finomság. A barackot más gyümölcsre is cserélhetjük.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 gbúzafinomliszt
42 gélesztő
200 gkristálycukor
250 mllangyos tej
1 dbvaníliarúd
1/2 dbcitrom héja
2 dbtojás
120 gvaj
Töltelék:
1 csomagvanília ízű pudingpor
250 mltej
250 mlhabtejszín
3 ev. kanálkristálycukor
800 gbarack
Tetejére:
300 gbúzafinomliszt
170 gpuha vaj
80 gkristálycukor
80 gétcsokoládé
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
- A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, kihűtjük.
- A lisztet a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott csokit. A kapott morzsát hűtőbe tesszük.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, rátesszük a tepsire. Pudinggal megkenjük, lefedjük a második tésztalappal. Rátesszük a barackot, majd a morzsát is.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Meruňkový strouhaný zákusek.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS