TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Barackos morzsás süti
Barackos morzsás süti
Recept Barackos morzsás süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.12.2021

Barackos morzsás süti

Gyümölcsös finomság. A barackot más gyümölcsre is cserélhetjük.

Alapanyagok

Tészta:

600 g
búzafinomliszt
42 g
élesztő
200 g
kristálycukor
250 ml
langyos tej
1 db
vaníliarúd
1/2 db
citrom héja
2 db
tojás
120 g
vaj

Töltelék:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
250 ml
tej
250 ml
habtejszín
3 ev. kanál
kristálycukor
800 g
barack

Tetejére:

300 g
búzafinomliszt
170 g
puha vaj
80 g
kristálycukor
80 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  3. A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, kihűtjük.
  4. A lisztet a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott csokit. A kapott morzsát hűtőbe tesszük.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, rátesszük a tepsire. Pudinggal megkenjük, lefedjük a második tésztalappal. Rátesszük a barackot, majd a morzsát is.
  6. 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása