Barackos morzsás süti

Recept Barackos morzsás süti

Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyümölcsös finomság. A barackot más gyümölcsre is cserélhetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 gbúzafinomliszt
42 gélesztő
200 gkristálycukor
250 mllangyos tej
1 dbvaníliarúd
1/2 dbcitrom héja
2 dbtojás
120 gvaj

Töltelék:

1 csomagvanília ízű pudingpor
250 mltej
250 mlhabtejszín
3 ev. kanálkristálycukor
800 gbarack

Tetejére:

300 gbúzafinomliszt
170 gpuha vaj
80 gkristálycukor
80 gétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  3. A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, kihűtjük.
  4. A lisztet a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott csokit. A kapott morzsát hűtőbe tesszük.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, rátesszük a tepsire. Pudinggal megkenjük, lefedjük a második tésztalappal. Rátesszük a barackot, majd a morzsát is.
  6. 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás