TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Barackos-piskótás szelet sütés nélkül
Barackos-piskótás szelet sütés nélkül
Recept Barackos-piskótás szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádok sütni, de vannak napok, amikor inkább valami egyszerűbb, krémes, gyümölcsös, sütés nélküli finomságra van gusztusom. Ilyenkor jól jönnek a sütés nélküli desszertek, mint például ez a csodálatos barackos-piskótás szelet. Mi is kell hozzá: bolti piskóta, tejfölös krém (a tejfölt porcukorral és vaníliacukorral kevertem ki), gyümölcskonzerv (esetemben barack), a tetejére meg mondjuk kókuszreszelék. Csak összeállítjuk, a hűtőben pihentetjük, és elkészült. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   15.8.2019

Barackos-piskótás szelet sütés nélkül

Imádok sütni, de vannak napok, amikor inkább valami egyszerűbb, krémes, gyümölcsös, sütés nélküli finomságra van gusztusom. Ilyenkor jól jönnek a sütés nélküli desszertek, mint például ez a csodálatos barackos-piskótás szelet. Mi is kell hozzá: bolti piskóta, tejfölös krém (a tejfölt porcukorral és vaníliacukorral kevertem ki), gyümölcskonzerv (esetemben barack), a tetejére meg mondjuk kókuszreszelék. Csak összeállítjuk, a hűtőben pihentetjük, és elkészült. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok
3 csomag
babapiskóta
500 g
barackkonzerv
800 g
tejföl, 20%-os
2 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint porcukor
100 ml
tej
50 ml
rum
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. A tejfölt elkeverjük a vaníliacukorral és a porcukorral.
  2. A püspökkenyér sütőformát fóliával kibéleljük. Az aljára kerül egy réteg tej és rum keverékébe mártott piskóta.
  3. Megkenjük a tejfölös krémmel, rátesszük a leszűrt és lecsepegtetett barackot, ismét egy réteg krém kerül rá, piskóta, és így tovább folytatjuk a rétegezést.
  4. Az utolsó, felső réteg piskótát megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjaszkára.
  6. Másnap a desszertet kivesszük a sütőformából, kedvünkre díszítjük, de így „meztelenük” is pompásan mutat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása