Barackos-piskótás szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Imádok sütni, de vannak napok, amikor inkább valami egyszerűbb, krémes, gyümölcsös, sütés nélküli finomságra van gusztusom. Ilyenkor jól jönnek a sütés nélküli desszertek, mint például ez a csodálatos barackos-piskótás szelet. Mi is kell hozzá: bolti piskóta, tejfölös krém (a tejfölt porcukorral és vaníliacukorral kevertem ki), gyümölcskonzerv (esetemben barack), a tetejére meg mondjuk kókuszreszelék. Csak összeállítjuk, a hűtőben pihentetjük, és elkészült. Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- A tejfölt elkeverjük a vaníliacukorral és a porcukorral.
- A püspökkenyér sütőformát fóliával kibéleljük. Az aljára kerül egy réteg tej és rum keverékébe mártott piskóta.
- Megkenjük a tejfölös krémmel, rátesszük a leszűrt és lecsepegtetett barackot, ismét egy réteg krém kerül rá, piskóta, és így tovább folytatjuk a rétegezést.
- Az utolsó, felső réteg piskótát megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjaszkára.
- Másnap a desszertet kivesszük a sütőformából, kedvünkre díszítjük, de így „meztelenük” is pompásan mutat.