Barackos piskótaszelet

Szeretem a hideg és frissítő gyümölcsös süteményeket. Főleg akkor, ha nem kell a sütéssel bajlódnom. A barackos piskótaszelet alapját a baracklébe mártott piskóta alkotja, amire egy jó adag tejfölös-joghurtos-mézes krém került, majd egy újabb adag piskóta és krém követte. A tetejét barackkal díszítettem. Néha egy kevés barackot apróra kockázok és beleteszem a krémbe, de ezt most elhagytam. Kiváló hűsítő nyári édesség a mindennapokra.

Hozzáadta:Viki78, 26.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Barackos piskótaszelet

Hozzávalók

3 doboztejföl
2 csomagpiskóta
1 nagy doboznatúr joghurt (vagy két kis doboz habtejszín)
2 csomaghabfixáló
4 ev. kanálméz
ízlés szerint cukor
2 dbbarackkonzerv

Elkészítés menete

  1. Előkészítünk egy tepsit vagy sütőformát. A barackkonzervet leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. A barackot felszeleteljük.
  2. A joghurtot a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a mézet és a habfixet, majd alaposan elkeverjük. Ízlés szerint cukorral ízesíthetjük.
  3. A piskótát belemártjuk a baracklébe, kibéleljük vele a forma alját, rákenjük a krém felét, erre jön egy újabb réteg barackos piskóta, a maradék krém, majd a tetejére kerül a felvágott barack.
  4. Én két réteg piskótát és krémet készítettem, de ha több a hozzávaló, akkor tovább is rétegezhetjük. Az édességet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ