TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Barackos süti – ahogy dédim készítette
Barackos süti – ahogy dédim készítette
Recept Barackos süti – ahogy dédim készítette
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.5.2021

Barackos süti – ahogy dédim készítette

A málna mellett a sárgabarack a másik nagy kedvenc gyümölcs, amit kilószám vagyok képes enni. Ezért is szeretem annyira ezt a finom barackos süti, mert annyi barack van benne, amennyit csak elbír. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
1 bögre
kristálycukor
3 bögre
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
2 db
tojás

Gyümölcs:

1 kg
sárgabarack
1/2 bögre
kristálycukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 db
citrom - leve

Tetejére:

25 g
vaj
1 db
tojássárga
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét tésztaadagot hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Megszórjuk a cukor és pudingpor keverékével, majd rácsepegtetjük a citrom levét. Elkeverjük, pár percig pihentetjük.
  3. A tepsit előkészítjük (22x27 cm), kivajazzuk. Az egyik adag tésztát kinyújtjuk, nagyobbra, mint a tepsi, majd beletesszük a tepsibe – az oldalára is. A tésztát villával megszurkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Ezután rátesszük az előkészített sárgabarackot. Ráhelyezzük a második lap kinyújtott tésztát. A tetejét felvert tojássárgával megkenjük, cukorral megszórjuk. Vékonyra szeleteljük a vajat és ezt is rátesszük a tésztára. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Zsebi    ·   11.5.2021   ·   Válasz   ·  

Mekkora a bögre? 2,5 dl? Előre is köszönöm a választ!

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása