Barackos süti – ahogy dédim készítette

Recept Barackos süti – ahogy dédim készítette
KÜLDÖTT KÉPEK

A málna mellett a sárgabarack a másik nagy kedvenc gyümölcs, amit kilószám vagyok képes enni. Ezért is szeretem annyira ezt a finom barackos süti, mert annyi barack van benne, amennyit csak elbír. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gvaj
1 bögrekristálycukor
3 bögrebúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
2 dbtojás

Gyümölcs:

1 kgsárgabarack
1/2 bögrekristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 dbcitrom - leve

Tetejére:

25 gvaj
1 dbtojássárga

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét tésztaadagot hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Megszórjuk a cukor és pudingpor keverékével, majd rácsepegtetjük a citrom levét. Elkeverjük, pár percig pihentetjük.
  3. A tepsit előkészítjük (22x27 cm), kivajazzuk. Az egyik adag tésztát kinyújtjuk, nagyobbra, mint a tepsi, majd beletesszük a tepsibe – az oldalára is. A tésztát villával megszurkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Ezután rátesszük az előkészített sárgabarackot. Ráhelyezzük a második lap kinyújtott tésztát. A tetejét felvert tojássárgával megkenjük, cukorral megszórjuk. Vékonyra szeleteljük a vajat és ezt is rátesszük a tésztára. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
11.5.2021, Zsebi válasz00

Mekkora a bögre? 2,5 dl? Előre is köszönöm a választ!

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás