Barackos szelet kókuszhabbal

Hozzáadta: Viki78, 1.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack
KÜLDÖTT KÉPEK
Finom vastag tészta, ízletes és édes gyümölcs, megkoronázva egy pompás habbal. A barackos szelet kókuszhabbal ezeknek köszönhetően egy ellenállhatatlan és rendkívül finom sütemény. Ha van otthon barackkonzerv vagy akár befőtt, nyert ügyünk van. Ha pedig a barackkal nem vagyunk kibékülve, akkor a barackos réteg bármilyen más puha gyümölcsre cserélhető. Én már gyümölcsös réteg nélkül is készítettem. Egy nehéz nap után igazán fel tudja dobni az estét, vagy akár a napot is beindítja.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 1.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás sárgája
360 grétesliszt
150 gvaj
130 gporcukor
1 kv. kanálvanília aroma
1/2 dbcitrom héja
200 mltej
2 kv. kanálsütőpor
1 dbbarackkompót, konzerv
Hab:
6 dbtojásfehérje
180 gkristálycukor
100 gkókuszreszelék
csipet só
- Egy 30x40 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
- A cukrot a puha vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Ha nincs otthon vanília aroma, akkor vaníliacukrot is használhatunk. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját.
- A süteményt kb. 20 percet sütjük. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. A kókuszhabot akkor kezdjük el csinálni, amikor a sütit betettük a sütőbe. Ehhez a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha már habosodik, akkor fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg csillogó habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
Blogom: Adkas-tastyfood
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS