Barackos torta sütés nélkül

Ha akad otthon elfekvőben pár barackkompót vagy konzerv, akkor ideje elkészíteni ezt az isteni, hideg brackos tortát. Sütni nem kell, ráadásul tökéletes helyre került a sokszor elfeledett gyümölcs. A puha, pudingporral tuningolt sárgabarackos rétegre még egy adag joghurtos-tejszínhabos réteg is kerül, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 4.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Barackos torta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
130 gháztartási keksz
80 gvaj
Barackos töltelék:
500 gsárgabarack (konzerv vagy kompót)
150 gporcukor
200 mlvíz
2 csomagvanília ízű pudingpor
Joghurtos réteg:
300 gnatúr joghurt
150 gporcukor
250 mlhabtejszín
20 gzselatinpor
100 mlvíz
Díszítéshez:
csokoládé

Elkészítés menete

  1. A kekszet apróra törjük és elkeverjük az olvasztott vajjal. A masszával kibéleljük a 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformát. Hűtőszekrénybe tesszük, pár órát pihentetjük.
  2. A barackos réteghez a vizet edénybe öntjük és hozzáadjuk a cukrot. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már feloldódott, hozzáadjuk a kockára vágott barackot. Amikor a barack már puha, leturmixoljuk, hozzáadjuk a pudingport és sűrű pudingot főzünk.
  3. Az így elkészített barackos keveréket rákanalazzuk a kekszes alapra. Kihűtjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  4. A joghurtot a cukorral elkeverjük, a habtejszínt habbá verjük. A zselatinport vízbe áztatjuk, majd elkeverjük a joghurttal, végül belekeverjük a tejszínhabot is.
  5. A krémet rákanalazzuk a barackos rétegre, ismét hűtőszekrénybe tesszük. Tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.