Barackos-túrós rácsos sütemény

Recept Barackos-túrós rácsos sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Viszonylag gyorsan elkészíthető a barackos-túrós rácsos sütemény. A tészta és a túrós töltelék is egyszerű, talán ami kicsit több időt vesz igénybe, az a sárgabarack előkészítése (én a héját is leszedem), a végén pedig a rácsok megformázása. A süteményhez ideális a puha, érett sárgabarack, az, amit a fa alatt találunk. Természetesen befőttet vagy konzervet is használhatunk. Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1/2 kgrétesliszt
20 dkgporcukor
250 gmargarin
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
darált dió

Töltelék:

25 dkgklasszikus, darabos túró
50 dkglágy túró
1 dbtojás
20 dkgkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gtejföl
13 dbsárgabarack

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd két részre osztjuk.
  2. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tésztát darált dióval megszórjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a túrót a tojássárgával, tejföllel és cukorral eldolgozzuk.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliacukrot, majd a tojáshabot kis adagokban beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Az elkészült tölteléket rákenjük a dióval megszórt tésztára.
  5. A sárgabarackot félbe vágjuk és rátesszük a túrós töltelékre. A másik tésztaadagból hengereket formázunk, amikkel megformázzuk a rácsokat. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás