Barackos-túrós rácsos sütemény

Viszonylag gyorsan elkészíthető a barackos-túrós rácsos sütemény. A tészta és a túrós töltelék is egyszerű, talán ami kicsit több időt vesz igénybe, az a sárgabarack előkészítése (én a héját is leszedem), a végén pedig a rácsok megformázása. A süteményhez ideális a puha, érett sárgabarack, az, amit a fa alatt találunk. Természetesen befőttet vagy konzervet is használhatunk. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 9.9.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Barackos-túrós rácsos sütemény

Hozzávalók

Tészta:
1/2 kgrétesliszt
20 dkgporcukor
250 gmargarin
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
darált dió
Töltelék:
25 dkgklasszikus, darabos túró
50 dkglágy túró
1 dbtojás
20 dkgkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gtejföl
13 dbsárgabarack

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd két részre osztjuk.
  2. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tésztát darált dióval megszórjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a túrót a tojássárgával, tejföllel és cukorral eldolgozzuk.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliacukrot, majd a tojáshabot kis adagokban beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Az elkészült tölteléket rákenjük a dióval megszórt tésztára.
  5. A sárgabarackot félbe vágjuk és rátesszük a túrós töltelékre. A másik tésztaadagból hengereket formázunk, amikkel megformázzuk a rácsokat. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.