Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül

A gyümölcsös tortákat előszeretettel készítem, mert mindig valami újdonsággal, pici fondorlattal tudom meglepni a szeretteimet. A barackos túrótorta nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem krémes és finom, ráadásul nem kell hozzá se liszt, se tojás, se sütés. A túrós krém már önmagában zseniális találmány, de az élvezett a friss barackos feltéttel fokozható. A díszítésnek csak a képzelet szab határt. Szerző: Lacusin

Recept Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gtúró
125 gvaj
200 gporcukor
3 ev. kanáltejföl
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - leve + héja reszelve
3 kv. kanáltortazselé
150 mltej
1 csomagzselatinpor (20-25 g)
2 dbközepes őszibarack

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot is. Amikor már kellően krémes az állaga, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és a lereszelt héját is, végezetül pedig a túrót. Eldolgozzuk.
  2. A tejet feltesszük főni, közben a 3 kv. kanál tortazselé port a csomagoláson szereplő mennyiségű vízzel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Hozzáöntjük a túrós alaphoz, elkeverjük, majd fóliával kibélelt tortaformába öntjük.
  3. Fagyasztóba tesszük és megvárjuk, míg megköt. Amikor a túrós alap már megkötött, vékonyra szeletelt barackkal díszítjük, majd zselatinporral elkevert vízzel (vagy akár baracklével) meglocsoljuk (mindig tartsuk be a csomagoláson szereplő utasítást!)
  4. Megvárjuk, míg megköt, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!