TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül
Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül
Recept Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyümölcsös tortákat előszeretettel készítem, mert mindig valami újdonsággal, pici fondorlattal tudom meglepni a szeretteimet. A barackos túrótorta nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem krémes és finom, ráadásul nem kell hozzá se liszt, se tojás, se sütés. A túrós krém már önmagában zseniális találmány, de az élvezett a friss barackos feltéttel fokozható. A díszítésnek csak a képzelet szab határt. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   15.8.2018

Barackos túrótorta liszt, tojás, sütés nélkül

A gyümölcsös tortákat előszeretettel készítem, mert mindig valami újdonsággal, pici fondorlattal tudom meglepni a szeretteimet. A barackos túrótorta nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem krémes és finom, ráadásul nem kell hozzá se liszt, se tojás, se sütés. A túrós krém már önmagában zseniális találmány, de az élvezett a friss barackos feltéttel fokozható. A díszítésnek csak a képzelet szab határt. Szerző: Lacusin

70 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
túró
125 g
vaj
200 g
porcukor
3 ev. kanál
tejföl
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom - leve + héja reszelve
3 kv. kanál
tortazselé
150 ml
tej
1 csomag
zselatinpor (20-25 g)
2 db
közepes őszibarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
70 perc
Elkészítés
  1. A vajat a porcukorral alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot is. Amikor már kellően krémes az állaga, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és a lereszelt héját is, végezetül pedig a túrót. Eldolgozzuk.
  2. A tejet feltesszük főni, közben a 3 kv. kanál tortazselé port a csomagoláson szereplő mennyiségű vízzel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Hozzáöntjük a túrós alaphoz, elkeverjük, majd fóliával kibélelt tortaformába öntjük.
  3. Fagyasztóba tesszük és megvárjuk, míg megköt. Amikor a túrós alap már megkötött, vékonyra szeletelt barackkal díszítjük, majd zselatinporral elkevert vízzel (vagy akár baracklével) meglocsoljuk (mindig tartsuk be a csomagoláson szereplő utasítást!)
  4. Megvárjuk, míg megköt, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása