Baracktorta sütés nélkül

Recept Baracktorta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A piskóta fantasztikus találmány. Nemcsak csemetéim fogyasztják, rágcsálják előszeretettel, hanem én is sok finomságot próbálok belőlük kreálni. Az egyik nap rátaláltam a kakaós kör alakú piskótára, és rögtön vettem is belőle pár csomaggal. Még aznap elkészítettem ezt a finom baracktortás sütés nélkül, és nagy sikert arattam vele. Lényegében csak piskóta, tejföl, cukor, egy kevés kakaó, és persze piskóta kell hozzá. A kakaós piskóta sima piskótával is helyettesíthető, de szerintem ügyes háziasszonyok kakaós keksszel is meg tudják oldani.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 csomagpiskóta (kör alakú)
1 csomagkakaós babapiskóta (kör alakú)
1 dbbarackkonzerv (sárgabarack, 500 ml)
650 mltejföl
2 csomaghabfixáló
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálNesquik kakaópor
csoki díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Első körben előkészítjük a hozzávalókat: tejfölt, piskótát, sárgabarack konzervet, a habfixálót, a porcukrot, a kakaót és a csokis díszelemeket.
  2. A tejfölt elkeverjük a habfixálóval és a porcukorral. Addig dolgozzuk, amíg sűrű, csomómentes, lágy krémet nem kapunk.
  3. A tortaforma alját kirakjuk a kakaós piskótával. A konzervet felnyitjuk, a barackos lével pedig meglocsoljuk az alsó réteg piskótát. Rátesszük a tejfölös krém harmadát, és szépen elegyengetjük.
  4. A krémre egy újabb réteg piskóta kerül. Én felváltva raktam rá a kakaós és sima piskótát. A piskótára rátettem a vékonyra szeletelt barackot. Mivel a barack eléggé szaftos és leves, a piskótákat nem kell a kompótlével meglocsolni.
  5. A barackra rátesszük a krém második harmadát és elegyengetjük.
  6. A krémre egy újabb réteg barack kerül, a barackra pedig egy réteg világos piskóta – fejjel lefelé.
  7. A maradék krémbe belekeverjük a kakaót.
  8. A kakaós krémet rákenjük a felső réteg piskótára és elegyengetjük.
  9. A tetejét ehető csokidísszel megszórjuk. A tortaformát alufóliával lefedjük és dél napra hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás