TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bécsi süti
Bécsi süti
Recept Bécsi süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.10.2021

Bécsi süti

Ez a finomság lágy tésztából, krémből áll, amit a narancslé, és a kakaós puding tesz igazán ellenállhatatlanná. Persze kell hozzá meg sok minden, de ez adja a csontvázat. Szerző: Lusi

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
25 dkg
kristálycukor
2 dl
olaj
2 dl
tej
25 dkg
rétesliszt
½ csomag
sütpoor

1. krém:

1 l
narancslé
6 ev. kanál
kristálycukor
8 dkg
keményítő

2. krém:

13 dkg
vaj
3 ev. kanál
porcukor
300 ml
tej
1 csomag
kakaós pudingpor
1 csomag
vaníliacukor

Tetejére:

Ízlés szerint
babapiskóta
1/4 l
narancslé
2 ev. kanál
rum
Ízlés szerint
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, sütőporral elkevert lisztet. A híg tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon rózsaszínre sütjük.
  2. Az első krémhez a narancslevet, keményítőt, cukrot edénybe tesszük, elkeverjük, sűrű krémet főzünk. Ráöntjük a kihűlt tésztára.
  3. A második krémhez a tejből, pudingporból, vaníliapudingporból pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, eldolgozzuk a pudinggal. Rákenjük az első krém tetejére.
  4. A piskótát rum és narancs keverékébe ártjuk, rátesszük a süti tetejére. Csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása