Bécsi süti
Ez a finomság lágy tésztából, krémből áll, amit a narancslé, és a kakaós puding tesz igazán ellenállhatatlanná. Persze kell hozzá meg sok minden, de ez adja a csontvázat. Szerző: Lusi
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.10.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
25 dkgkristálycukor
2 dlolaj
2 dltej
25 dkgrétesliszt
½ csomagsütpoor
1. krém:
1 lnarancslé
6 ev. kanálkristálycukor
8 dkgkeményítő
2. krém:
13 dkgvaj
3 ev. kanálporcukor
300 mltej
1 csomagkakaós pudingpor
1 csomagvaníliacukor
Tetejére:
Ízlés szerintbabapiskóta
1/4 lnarancslé
2 ev. kanálrum
Ízlés szerintcsokiöntet
- A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, sütőporral elkevert lisztet. A híg tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon rózsaszínre sütjük.
- Az első krémhez a narancslevet, keményítőt, cukrot edénybe tesszük, elkeverjük, sűrű krémet főzünk. Ráöntjük a kihűlt tésztára.
- A második krémhez a tejből, pudingporból, vaníliapudingporból pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, eldolgozzuk a pudinggal. Rákenjük az első krém tetejére.
- A piskótát rum és narancs keverékébe ártjuk, rátesszük a süti tetejére. Csokiöntettel díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vídeňský zákusek.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS