Betyáros Gombaleves

Recept Betyáros Gombaleves
KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Leves

5 dkghúsos szalonna
5 dkgkolbász
5 dkgvöröshagyma
10 dkgsárgarépa
10 dkgburgonya
Fekete őrölt bors
tárkony
fokhagyma

Galuska

1 dbtojás
12 dkgliszt
petrezselyem zöld
zeller zöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Olajon megpirítjuk a bacont, majd a kolbászt.
  2. Ezen megdinszteljük a hagymát, érdemes ilyenkor egy kis borsot is szórni rá, sokkal ízesebb lesz később.
  3. Mikor a hagymánk megdinsztelődött, jöhet rá a paradicsom + kis víz. Lesütjük a zsírjára. Majd felöntjük kis vízzel és megismételjük.
  4. Mikor a paradicsom pépes, beletesszük a répát, burgonyát + 0, 5l vizet (a gombát NEM!). Félig megfőzzük őket. Jöhet bele a vékonyra szeletelt gomba + bátran fűszerezzük. Mikor a gomba összeesik, felöntjük sok vízzel. Szinte készre főzzük.
  5. Ekkor jöhet bele a galuska, amit most frissen szaggatunk a levesbe (érdemes lejjebb venni a gázt). Sűrűn kavargassuk közben, mert könnyen összetapad. Pár percig főzzük, egyszer kiforraljuk. Én nem szoktam beletenni rántás, a lisztes galuska elég sűrítés (szerintem).

Forrás: https://www. youtube. com/watch?v=OWqdw-eJWuI

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás