Ezen megdinszteljük a hagymát, érdemes ilyenkor egy kis borsot is szórni rá, sokkal ízesebb lesz később.
Mikor a hagymánk megdinsztelődött, jöhet rá a paradicsom + kis víz. Lesütjük a zsírjára. Majd felöntjük kis vízzel és megismételjük.
Mikor a paradicsom pépes, beletesszük a répát, burgonyát + 0, 5l vizet (a gombát NEM!). Félig megfőzzük őket. Jöhet bele a vékonyra szeletelt gomba + bátran fűszerezzük. Mikor a gomba összeesik, felöntjük sok vízzel. Szinte készre főzzük.
Ekkor jöhet bele a galuska, amit most frissen szaggatunk a levesbe (érdemes lejjebb venni a gázt). Sűrűn kavargassuk közben, mert könnyen összetapad. Pár percig főzzük, egyszer kiforraljuk. Én nem szoktam beletenni rántás, a lisztes galuska elég sűrítés (szerintem).