TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Betyáros Gombaleves
Betyáros Gombaleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Leves

5 dkg
húsos szalonna
5 dkg
kolbász
5 dkg
vöröshagyma
10 dkg
sárgarépa
10 dkg
burgonya
Fekete őrölt bors
tárkony
fokhagyma

Galuska

1 db
tojás
12 dkg
liszt
petrezselyem zöld
zeller zöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Olajon megpirítjuk a bacont, majd a kolbászt.
  2. Ezen megdinszteljük a hagymát, érdemes ilyenkor egy kis borsot is szórni rá, sokkal ízesebb lesz később.
  3. Mikor a hagymánk megdinsztelődött, jöhet rá a paradicsom + kis víz. Lesütjük a zsírjára. Majd felöntjük kis vízzel és megismételjük.
  4. Mikor a paradicsom pépes, beletesszük a répát, burgonyát + 0, 5l vizet (a gombát NEM!). Félig megfőzzük őket. Jöhet bele a vékonyra szeletelt gomba + bátran fűszerezzük. Mikor a gomba összeesik, felöntjük sok vízzel. Szinte készre főzzük.
  5. Ekkor jöhet bele a galuska, amit most frissen szaggatunk a levesbe (érdemes lejjebb venni a gázt). Sűrűn kavargassuk közben, mert könnyen összetapad. Pár percig főzzük, egyszer kiforraljuk. Én nem szoktam beletenni rántás, a lisztes galuska elég sűrítés (szerintem).

Forrás: https://www. youtube. com/watch?v=OWqdw-eJWuI

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept