Bögrés-almás

Szaftos, puha és gyors különlegesség, csupán néhány hozzávalóból, kevesebb mint 1 óra alatt. Ez bizony a bögrés-almás. Szeretem, ahogy a finom tészta illata sütés közben elárasztja a konyhát. Már ilyenkor összefut a nyál a számban, és alig tudom kivárni, hogy felszeleteljem és beleharapjak. A tésztába darált dió is kerül, aki pedig szereti, az nyugodtan ízesítheti akár fahéjjal is. A csokoládé és a tetején a darált dió még különlegesebbé teszi. Szerző: Simona

Hozzáadta:, 18.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés-almás

Hozzávalók

1 bögrefinomliszt
1 bögrerétesliszt
3 dbalma
2 ev. kanálkakaó
1 bögre tej
1 dbtojás
1/2 bögreolaj
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 marékdarált dió
csokoládé tetejére
darált dió szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A finomlisztet és a réteslisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a kakaót, a kristálycukrot, a vaníliacukrot és a darált diót.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáöntjük a tehet és az olajat, beleütjük a tojást, végül belekerül a lereszelt alma. Addig dolgozzuk, amíg alaposan el nem kevertük az alapanyagokat.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 25 percig sütjük.
  5. Miután megsült, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, darált dióval megszórjuk.