TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Bögrés-almás
Bögrés-almás
Recept Bögrés-almás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szaftos, puha és gyors különlegesség, csupán néhány hozzávalóból, kevesebb mint 1 óra alatt. Ez bizony a bögrés-almás. Szeretem, ahogy a finom tészta illata sütés közben elárasztja a konyhát. Már ilyenkor összefut a nyál a számban, és alig tudom kivárni, hogy felszeleteljem és beleharapjak. A tésztába darált dió is kerül, aki pedig szereti, az nyugodtan ízesítheti akár fahéjjal is. A csokoládé és a tetején a darált dió még különlegesebbé teszi. Szerző: Simona

TopPetra TopPetra    ·   18.10.2018

Bögrés-almás

Szaftos, puha és gyors különlegesség, csupán néhány hozzávalóból, kevesebb mint 1 óra alatt. Ez bizony a bögrés-almás. Szeretem, ahogy a finom tészta illata sütés közben elárasztja a konyhát. Már ilyenkor összefut a nyál a számban, és alig tudom kivárni, hogy felszeleteljem és beleharapjak. A tésztába darált dió is kerül, aki pedig szereti, az nyugodtan ízesítheti akár fahéjjal is. A csokoládé és a tetején a darált dió még különlegesebbé teszi. Szerző: Simona

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre
finomliszt
1 bögre
rétesliszt
3 db
alma
2 ev. kanál
kakaó
1 bögre
tej
1 db
tojás
1/2 bögre
olaj
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
1 marék
darált dió
csokoládé tetejére
darált dió szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A finomlisztet és a réteslisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a kakaót, a kristálycukrot, a vaníliacukrot és a darált diót.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáöntjük a tehet és az olajat, beleütjük a tojást, végül belekerül a lereszelt alma. Addig dolgozzuk, amíg alaposan el nem kevertük az alapanyagokat.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 25 percig sütjük.
  5. Miután megsült, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, darált dióval megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása