Bögrés almás süti

Kevés munkával jár, mégis nagyon-nagyon finom! A bögrés almás szelet tulajdonképpen nagyon lágy, laza tészta és szeletelt vagy kockázott alma keveréke, amit a sütőben készre sütünk. Az íze kedvéért kefirrel készült, ízesítésnek pedig csak cukrot használtam. Ez természetesen vaníliakivonattal vagy fahéjjal is feldobható. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés almás süti

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
2 bögrekefir
100 mlolaj
1,5 bögrerétesliszt
1/2 csomagsütőpor
5 dbalma
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A lisztet előtte átszitálhatjuk, én szoktam, de nem aranyszabály.
  2. Az így elkészített tésztához hozzáadjuk az apró kockára vágott vagy vékonyra szeletelt almát – ki hogy szereti.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.