TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Bögrés almás szelet reszelt tésztával
Bögrés almás szelet reszelt tésztával
Recept Bögrés almás szelet reszelt tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2024

Bögrés almás szelet reszelt tésztával

Azelőtt túróval vagy tejföllel készítettem az almás süteményt, de ezzel a módszerrel is csodásan finom lesz. Az almát keményítővel sűrítettem, de akár pudingport is használhatunk.

40 perc
Elkészítés
75 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 bögre
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
1 bögre
porcukor
250 g
vaj
6 db
tojássárga
2 evőkanál
tejföl

Töltelék:

10 db
alma
1/4 bögre
víz
1 bögre
kristálycukor
1 kávéskanál
fahéj
1 evőkanál
burgonyakeményítő
4 evőkanál
citromlé
4 evőkanál
zsemlemorzsa

Hab:

6 db
tojásfehérje
1/2 bögre
kristálycukor
1 csomag
vaníliapuding
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát két részre osztjuk, 2:1 arányban. Mindegyik tésztaadagot fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük. A tésztát egyenesen a fagyasztóba is tehetjük, mert ezt kell majd a végén lereszelni.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat. Hozzáaduk a citromelvet, majd kis lángon párolni kezdjük. Negyed óra elteltével a vizet is hozzáadjuk és addig főzzük, amíg alma meg nem puhul. Ezután adjuk hozzá a keményítőt. Ettől szépen besűrűsödik.
  3. A tepsi elját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk. Ráreszeljük a nagyobb adag tésztát, majd 8 percig sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, kihűtjük.
  4. Az elősütött tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával, erre kerül rá az almás réteg.
  5. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Amikor már kellően kemény a hab, a pudingport is beledolgozzuk. Ez a hab kerül rá a reszelt almás rétegre.
  6. Erre reszeljük rá a kisebb adag tésztát. Visszatesszük a sütőbe, a hőfokot 170 fokra csökkentjük, 50 percig sütjük. Sütés közben a süteményt folyamatosan figyeljük. Akkor kész, ha már gyönyörű aranybarna a teteje.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása