TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Bögrés bagett, egyszerű recept alapján
Bögrés bagett, egyszerű recept alapján
Bögrés bagett, egyszerű recept alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.10.2022

Bögrés bagett, egyszerű recept alapján

Finom, ropogós bagett, ami otthon is könnyen elkészíthető. Szerző: Mineralka

110 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

2 nagy bagetthez:

3 kávéskanál
élesztőpor
3 bögre ( 1 bögre 250 ml)
búzafinomliszt
1 bögre
víz
1 kávéskanál
1 evőkanál
olívaolaj
1/2 kávéskanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot kevés langyos vízben feloldjuk. Elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk, megformázzuk a bagetteket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, még fél órát kelesztjük.
  3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Közvetlenül a sütés megkezdése előtt a bagettek tetejét éles késsel bevagdossuk. Ha ropogósabb bagettet szeretnénk, akkor a sütő aljára egy hideg vízzel teli tepsit is tehetünk.
  4. Kb. fél órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása