Bögrés banana split

A banános édességek szerelmesei odalesznek a bögrés banana split süteményért! Mi is imádjuk, mert végtelenül egyszerű, az íze pedig fenséges! A lágy piskótát szerintem senkinek sem kell bemutatni, és erre a finom tésztalapra kerül a krém, a friss banán és persze az ellenállhatatlan csokiöntet. A csokiöntetbe akár mogyorót is tehetünk, ezzel a textúrát is kicsit fel tudjuk dobni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 28.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés banana split

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 200 ml):
1 bögretej
1/2 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
3 dbtojás
2,5 bögrefinomliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém (1 bögre = 200 ml):
4 ev. kanálkeményítő
4 ev. kanálfinomliszt
csipet só
1 csomagvaníliacukor
3 dbtojássárga
1 bögrekristálycukor
4 bögretej
1 csomagtejszínhab ízű krémpor
Szükségünk lesz még:
200 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
1/4 bögretej
banán

Elkészítés menete

  1. A tejet, olajat, kristály- és vaníliacukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojással, a sütőporral elkevert és átszitált finomlisztet. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük. Sütés közben érdemes figyelni.
  2. Hozzálátunk a krémhez. A tejet, lisztet, keményítőt, csipet sót, cukrot és tojássárgát csomómentesre keverjük. Edénybe tesszük és sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük, majd hozzáadjuk a krémport és kézi robotgéppel, kis fokozaton dolgozva elkeverjük.
  3. A krémet rákanalazzuk a kihűlt tésztára. Erre tesszük rá a banánt, majd a banánt csokiöntettel meglocsoljuk – ehhez a tejszínt felmelegítettem, beletettem a csokoládét és addig kevertem, amíg a csokoládé fel nem oldódott. Ízlés szerint aprított mogyoróval is dúsíthatjuk a csokiöntetet..