TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Bögrés csokis kuglóf, lágy és szaftos
Bögrés csokis kuglóf, lágy és szaftos
Recept Bögrés csokis kuglóf, lágy és szaftos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.3.2023

Bögrés csokis kuglóf, lágy és szaftos

Ez a bögrés kuglóf tökéletes. A csokis íz kiemelkedő, a reszelt almától pedig szaftos, egyáltalán nem száraz. A tetejére ízlés szerint csokiöntet is locsolható, de ezt elhagyhatjuk. Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
3 db
tojás
2 bögre (200 ml)
kristálycukor
1 és 1/2 bögre
olaj
1 evőkanál
kakaó
kevés
vanília aroma
3 bögre
rétesliszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1/2 kávéskanál
fahéj
1 kávéskanál
1 bögre
aprított dió
3 db
alma
1/2 bögre
kókuszreszelék
1/2 bögre
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, vanília aromát, ezzel is tovább verjük.
  3. A száraz hozzávalókat elkeverjük: liszt, szódabikarbóna, kakaó, kókuszreszelék, fahéj, só.
  4. A száraz hozzávalókat beledolgozzuk a tojáshabba. Hozzáadjuk az aprított diót és az apróra vágott csokoládét is.
  5. Hozzáadjuk a reszelt almát.
  6. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  7. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük – sütés közben figyelemmel kísérjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása