Bögrés eszkimó szelet

Ezt a receptet már régóta nagy népszerűségnek örvend a családban, és én is mindig nagy örömmel készítem. Végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus az ízélmény! A kakaós tészta rendkívül puha, amit a kókuszos puding tesz még ellenállhatatlanabbá. Sajnos kókuszos pudingot nem mindig tudok beszerezni, de semmi gond, a vaníliás ízvilág is tökéletesen megfelel. Érdemes kipróbálni! Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 10.4.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Bögrés eszkimó szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 bögre tej
1/2 bögreolaj
2 bögre rétesliszt
2 kv. kanálsütőpor
3 ev. kanál kakaó
Krém:
500 mltej
2 csomagkókusz ízű pudingpor
150 gvaj
150 mltejföl
150 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  2. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, a kész tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, fóliával letakarjuk és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük. A kihűlt pudingot krémesre keverjük a vajjal és a tejföllel.
  4. A krémet rákenjük a megsült tésztára, elegyengetjük, tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, felkockázzuk és tálaljuk.