Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül

Ahogy a címe is arra enged következtetni, a fánk joghurtos tésztából készül, és még keleszteni sem kell. Sőt, élesztő sincs az alapanyagok közt. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem tapad, a fánkok pedig gyönyörűen feljönnek sütés közben. Miután aranyszínűre sültek, nem marad más hátra, mint lecsepegtetni, porcukorral megszórni és megenni. A közepére ízlés szerint még egy kanál finom lekvárt is tehetünk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 7.5.2020
Kategória: Főételek, Fánkok, Édes főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
2,5 bögrefinomliszt
250 mlnatúr joghurt
5 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Az olaj és porcukor kivételével a hozzávalókat tálba szórjuk és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát lisztes felületen kb. centi vastagra kinyújtjuk.
  3. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a korongokat. A korongok közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Az olajat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk