Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 7.5.2020
Kategória: Főételek, Édes főételek, Fánkok, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Ahogy a címe is arra enged következtetni, a fánk joghurtos tésztából készül, és még keleszteni sem kell. Sőt, élesztő sincs az alapanyagok közt. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem tapad, a fánkok pedig gyönyörűen feljönnek sütés közben. Miután aranyszínűre sültek, nem marad más hátra, mint lecsepegtetni, porcukorral megszórni és megenni. A közepére ízlés szerint még egy kanál finom lekvárt is tehetünk. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.5.2020
Kategória: Főételek, Édes főételek, Fánkok, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 250 ml
2,5 bögrefinomliszt
250 mlnatúr joghurt
5 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
- Az olaj és porcukor kivételével a hozzávalókat tálba szórjuk és tészta állagúra dolgozzuk.
- A tésztát lisztes felületen kb. centi vastagra kinyújtjuk.
- Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS