TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül
Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül
Recept Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.5.2020

Bögrés fánk joghurtos tésztából, élesztő nélkül

Ahogy a címe is arra enged következtetni, a fánk joghurtos tésztából készül, és még keleszteni sem kell. Sőt, élesztő sincs az alapanyagok közt. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem tapad, a fánkok pedig gyönyörűen feljönnek sütés közben. Miután aranyszínűre sültek, nem marad más hátra, mint lecsepegtetni, porcukorral megszórni és megenni. A közepére ízlés szerint még egy kanál finom lekvárt is tehetünk. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2,5 bögre
finomliszt
250 ml
natúr joghurt
5 ev. kanál
kristálycukor
1 db
tojás
3 ev. kanál
olaj
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az olaj és porcukor kivételével a hozzávalókat tálba szórjuk és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát lisztes felületen kb. centi vastagra kinyújtjuk.
  3. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a korongokat. A korongok közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Az olajat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása