Bögrés fonott kalács, egyszerűen

Recept Bögrés fonott kalács, egyszerűen

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Bögrés fonott kalács, egyszerűenRecept Bögrés fonott kalács, egyszerűen

A fonott kalács nemcsak a karácsonyi vagy húsvéti készülődéshez kell. Én mindig szívesen fogyasztom. A kész kalácsot valamikor vajjal és lekvárral kenem meg, de önmagában is szívesen fogyasztom. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Bögrés fonott kalács, egyszerűenRecept Bögrés fonott kalács, egyszerűen

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

3 bögrebúzafinomliszt
1 bögrelangyos tej
1 kockaélesztő
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
10 ev. kanálolvasztott vaj
csipet
2 dbtojássárga
Ízlés szerintmazsola

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a vaníliacukrot és kristálycukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta már elválik a tál oldalától. Ha szükséges, akkor liszttel vagy tejjel tudunk javítani a tészta állagán.
  3. A kapott tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik kis tésztaadagból vékony hengert formázunk. Ezeket az egyik végénél összecsípjük, majd megfonjuk a kalácsot. A kapott kalácsot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. A kalácsot a tepsin még fél órát pihentetjük, ezután 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás