TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bögrés fonott kalács, egyszerűen
Bögrés fonott kalács, egyszerűen
Recept Bögrés fonott kalács, egyszerűen
TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Bögrés fonott kalács, egyszerűen

A fonott kalács nemcsak a karácsonyi vagy húsvéti készülődéshez kell. Én mindig szívesen fogyasztom. A kész kalácsot valamikor vajjal és lekvárral kenem meg, de önmagában is szívesen fogyasztom. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

3 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
langyos tej
1 kocka
élesztő
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
10 ev. kanál
olvasztott vaj
csipet
2 db
tojássárga
Ízlés szerint
mazsola
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a vaníliacukrot és kristálycukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta már elválik a tál oldalától. Ha szükséges, akkor liszttel vagy tejjel tudunk javítani a tészta állagán.
  3. A kapott tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik kis tésztaadagból vékony hengert formázunk. Ezeket az egyik végénél összecsípjük, majd megfonjuk a kalácsot. A kapott kalácsot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. A kalácsot a tepsin még fél órát pihentetjük, ezután 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása