Bögrés kakaós-almás szelet csokiöntettel

Recept Bögrés kakaós-almás szelet csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a sütemény valami fenséges! Annyi íz, annyi finomság van benne, hogy szinte fejben sem lehet tartani. A teljesség igénye nélkül fahéj, cukor, dió, reszelt alma, a tetején tejszínes csokiöntet. Ez így együtt alkotja a csodálatos bögrés kakaós-almás szeletet. Ráadásul sokat nem kell méricskélni, elég hozz egy darab 250 ml-es bögre. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

3 bögrerétesliszt
2 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1/2 bögredarált dió
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor
1 bögretej
1 bögreolaj
1 bögrereszelt alma
3 dbtojás
lekvár
csokiöntet (200 g csokoládé + 100 ml habtejszín)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, cukrot, sütőport, kakaót, darált diót, vaníliacukrot és fahéjas cukrot elkeverjük (a száraz hozzávalókat). Egy mási tálban a tojást felverjük, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát, olajat és tejet.
  2. A nedves keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, tésztává dolgozzuk, majd magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  4. Miután a sütemény megsült és kihűlt, lekvárral megkenjük és csokiöntettel meglocsoljuk. Csokiöntet: a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás