Bögrés keksz vörös áfonyával

Recept Bögrés keksz vörös áfonyával
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem a bögrés édességeket, főleg akkor, ja jó sok gyümölcs kerül bele. Szerző: siesta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 és 1/2 bögrerétesliszt
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1/2 kv. kanál
200 gmargarin
1/2 bögrekristálycukor
1/2 kv. kanálnarancs reszelt héja
1/2 bögremogyoró
1/2 bögrevörös áfonya
Nádcukor forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, fahéjat, sór elkeverjük. A margarint a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a lisztbe. Ezután kerül bele az apróra vágott mogyoró, vörös áfonya és narancs reszelt héja.
  2. A tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kb. 3 cm átmérőjű hengerré formázzuk, majd a hengereket kb. egy órára hűtőszekrénybe teszünk pihenni.
  3. A hengereket a pihentetést követően nádcukorba forgatjuk.
  4. A hengert kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk, kezünkkel koronggá formázzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokon 15 percig sütjük. Tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás