TopReceptek.hu Péksütemények Bögrés kenyér, akár kezdő pékeknek is. Este elkeverem a 4 fő alapanyagot, másnap pedig készre sütöm.
Bögrés kenyér, akár kezdő pékeknek is. Este elkeverem a 4 fő alapanyagot, másnap pedig készre sütöm.
Recept Bögrés kenyér, akár kezdő pékeknek is. Este elkeverem a 4 fő alapanyagot, másnap pedig készre sütöm.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs jobb a házi kenyérnél. Persze megvannak a hosszadalmas módszerek, de azért akad pár ötlet, ami le tudja rövidíteni a kenyérkészítést. Például itt ez a remek recept a gyors kenyérhez. Este előkészítem, másnap megsütöm.

TopPetra TopPetra    ·   4.2.2024

Bögrés kenyér, akár kezdő pékeknek is. Este elkeverem a 4 fő alapanyagot, másnap pedig készre sütöm.

Nincs jobb a házi kenyérnél. Persze megvannak a hosszadalmas módszerek, de azért akad pár ötlet, ami le tudja rövidíteni a kenyérkészítést. Például itt ez a remek recept a gyors kenyérhez. Este előkészítem, másnap megsütöm.

15 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

3 bögre
búzafinomliszt
1 kávéskanál
élesztőpor
2 kávéskanál
1,5 bögre
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. Ehhez a kenyérhez csupán 4 alapanyagra van szükség. Ezeket elkeverjük, amikor pedig már összeállt a tészta, kézzel megformázzuk a kenyeret, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kendővel lefedjük és akár 8 órát is pihentethetjük.
  2. A kenyeret érdemes előző nap este összeállítani. A tésztát reggelig pihentetjük.
  3. 250 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 200 fokra csökkentjük, további 30 percig sütjük.
  4. Sütés előtt még három vágást ejtettem a kenyéren.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása