TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Bögrés knédli mikróban
Bögrés knédli mikróban
Recept Bögrés knédli mikróban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha nincs kéznél semmi köretnek való (rizs, köles, burgonya, hajdina, zöldség)…, és nem szeretnénk leugrani a boltba, akkor egy nagyon jó megoldás lehet ez a bögrés knédli mikróban. Igen, tudom, sokan utálják a mikrózást, de nekem ez a recept sokszor sok időt megspórolt Csak összekevertem a hozzávalókat, a formát kikentem margarinnal, beletöltöttem a tésztát, és kb. 8 perc alatt elkészült. Még pár perc pihentetés, és kész.

Viki78    ·   4.10.2017

Bögrés knédli mikróban

Ha nincs kéznél semmi köretnek való (rizs, köles, burgonya, hajdina, zöldség)…, és nem szeretnénk leugrani a boltba, akkor egy nagyon jó megoldás lehet ez a bögrés knédli mikróban. Igen, tudom, sokan utálják a mikrózást, de nekem ez a recept sokszor sok időt megspórolt Csak összekevertem a hozzávalókat, a formát kikentem margarinnal, beletöltöttem a tésztát, és kb. 8 perc alatt elkészült. Még pár perc pihentetés, és kész.

Alapanyagok

Hozzávaló kb. 26 szelethez:

1/2 bögre
rétesliszt
1 db
öregebb, szárazabb kifli
1/2 bögre
tej
2 db
tojás
1/2 kv. kanál
1 kv. kanál
sütőpor
kevés margarin a forma kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. (1 bögre = 250 ml) A kiflit felkockázzuk. A tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a felkockázott kiflit, a sót, a sütőport, a tejet, a tojások sárgáját, majd az egészet jó alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéből habot verünk, majd beledolgozzuk a masszába.
  3. A sütőformát (amit mikrózhatunk) a margarinnal kikenjük, majd beletöltjük a tésztát. Én szilikon sütőformát használtam. Akár üveg sütőformát is használhatunk.
  4. Mikróba tesszük, bekapcsoljuk és ha elkészült, kivesszük.
  5. A szilikon sütőformát a masszával 8 percig mikróztam 800 W fokozaton. Elvégeztem a tűtesztet, és ha esetleg a tészta még nyers, akkor vissza kell tenni a mikróba. Miután kivettem a mikróból, még pár percet pihentettem, majd kiforgattam a formából. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása