Bögrés knédli öreg kifliből

Ideális köret az öreg kiflik, száraz péksütemények felhasználásával. Pár hozzávaló, gőzfürdő, egy-két bögre kell az elkészítéshez. Én úgy gondolom, a knédli egy kis változatosságot tud csempészni a konyhába, mert nem a legelterjedtebb köret. Mégis lágy, finom, és tökéletes szaftos húsokhoz, nem beszélve a káposztás húsokról. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 18.1.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés knédli öreg kifliből

Hozzávalók

2 dbtojás
200 grétesliszt
250 mltej
2 dbszáraz kifli
só, bors
sertészsír kenéshez
rétesliszt szóráshoz
vaj kenésez

Elkészítés menete

  1. A réteslisztet tálba tesszük, sóval és borssal ízesítjük. A tojásoktat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a tejjel elkeverjük, ebbe mártjuk bele a felkockázott vagy felszeletelt száraz kiflit. Hozzáadjuk a tojássárgás liszthez, hozzáöntjük a maradék tojássárgás tejet, eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Előkésztjük a bögréket (300 ml). Zsírral kikenjük, rétesliszttel beszórjuk.
  3. Az előkészített bögréket 2/3 részig töltjük a tésztával, majd a bögréket gőzfürdőbe tesszük.
  4. 30 percig pároljuk, kihűtjük, kiforgatjuk a bögréből, felszeleteljük és tálaljuk. Vajjal megkenhetjük,