Bögrés kókuszos szelet

A bögrés sütemények nagy népszerűségnek örvendenek, és én is szívesen készítem őket. Sok féle ízben, formában, variációban el lehet készíteni. Az én egyik nagy kedvencem a bögrés kókuszos szelet. Két féle tésztát használok, világos és kakaós tésztát, amire porcukorral elkevert kókuszreszeléket szórok. Miután megsült, édes habtejszínnel meglocsolom, a tetejét pedig porcukorral és csokiöntettel díszítem. Szerző: Zlatulik

Hozzáadta:, 30.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés kókuszos szelet

Hozzávalók

1 bögre = 300 mlTészta:
2 bögrerétesliszt
1 bögretej
1 bögreporcukor
1/2 bögreolaj
1 dbsütőpor
2 dbtojás
Morzsa:
1 bögreporcukor
1 bögrekókuszreszelék
Tetejére:
250 mlhabtejszín
ízlés szerint csokoládéöntet
1-2 ev. kanálkakaó – elhagyható

Elkészítés menete

  1. A tojást a porcukorral habosra verjük, Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a lisztet és a sütőport.
  2. A tésztát elfelezhetjük, az egyikhez pedig hozzáadhatjuk a 2 evőkanál kakaót – ez a lépés elhagyható.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Ha két tészták van, akkor a először a világos tésztát, majd arra a sötét tésztát, de akár felváltva is adagolhatjuk.
  4. Megszórjuk a morzsával – a kókuszreszeléket elkeverjük a cukorral. A morzsás sütit 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. Még forrón meglocsoljuk a habtejszínnel (lehetőleg édessel) és kihűtjük.
  6. Végül porcukorral megszórjuk, csokoládéöntettel díszíthetjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Zlatuliknak