TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bögrés kókuszos szelet
Bögrés kókuszos szelet
Recept Bögrés kókuszos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A bögrés sütemények nagy népszerűségnek örvendenek, és én is szívesen készítem őket. Sok féle ízben, formában, variációban el lehet készíteni. Az én egyik nagy kedvencem a bögrés kókuszos szelet. Két féle tésztát használok, világos és kakaós tésztát, amire porcukorral elkevert kókuszreszeléket szórok. Miután megsült, édes habtejszínnel meglocsolom, a tetejét pedig porcukorral és csokiöntettel díszítem. Szerző: Zlatulik

TopPetra TopPetra    ·   30.3.2018

Bögrés kókuszos szelet

A bögrés sütemények nagy népszerűségnek örvendenek, és én is szívesen készítem őket. Sok féle ízben, formában, variációban el lehet készíteni. Az én egyik nagy kedvencem a bögrés kókuszos szelet. Két féle tésztát használok, világos és kakaós tésztát, amire porcukorral elkevert kókuszreszeléket szórok. Miután megsült, édes habtejszínnel meglocsolom, a tetejét pedig porcukorral és csokiöntettel díszítem. Szerző: Zlatulik

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 300 ml

Tészta:

2 bögre
rétesliszt
1 bögre
tej
1 bögre
porcukor
1/2 bögre
olaj
1 db
sütőpor
2 db
tojás

Morzsa:

1 bögre
porcukor
1 bögre
kókuszreszelék

Tetejére:

250 ml
habtejszín
ízlés szerint csokoládéöntet
1-2 ev. kanál
kakaó – elhagyható
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a porcukorral habosra verjük, Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a lisztet és a sütőport.
  2. A tésztát elfelezhetjük, az egyikhez pedig hozzáadhatjuk a 2 evőkanál kakaót – ez a lépés elhagyható.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Ha két tészták van, akkor a először a világos tésztát, majd arra a sötét tésztát, de akár felváltva is adagolhatjuk.
  4. Megszórjuk a morzsával – a kókuszreszeléket elkeverjük a cukorral. A morzsás sütit 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. Még forrón meglocsoljuk a habtejszínnel (lehetőleg édessel) és kihűtjük.
  6. Végül porcukorral megszórjuk, csokoládéöntettel díszíthetjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Zlatuliknak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása