Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal

Nagyon szeretem a bögrés süteményeket, mert tényleg nincs szükség mérlegre és sok-sok méricskélésre. Elég egy kb. 250 ml-es bögre, és bele is lehet vágni az elkészítésbe. A bögrés kókuszos szeletet tojássárgás mázzal tésztájához a vajat se kellett kimérnem, mert 250 g-os kiszerelésben vettem. A finom vékony tészta nagyon jól harmonizál a kókuszreszelékes tojáshabbal, a tojássárgás máz pedig a még forró sütemény tetejére kerül. Boltban kapható csokoládéöntettel díszítettem, és miután a tojássárgás máz megkötött, tálaltam.

Hozzáadta:, 3.9.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal

Hozzávalók

Tészta: (1 bögre = 250 ml)
2 bögrebúzafinomliszt
250 gvaj
1 dbtojás
1 dbtojás sárg!ája
2 bögreporcor
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
Töltelék:
6 dbtojásfehérje
1 és 3/4 bögreporcukor
1 bögrekókuszreszelék
Öntet:
6 dbtojás sárgája
1 dbvaníliacukor
1 a 3/4 bögreporcukor

Elkészítés menete

  1. Először a tésztával kezdjük: a lisztet, porcukrot, vajat, az egész tojást, a tojás sárgáját, a kakaót, a sütőport tésztává dolgozzuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát két egyenlő részre szedjük. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tésztát villával pár helyen kilyuggatjuk.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük cukrot és a kókuszreszeléket. A cukros-kókuszos tojáshabot a tésztára kanalazzuk.
  4. A másik adag tésztát is kinyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre.
  5. 160 fokon 20-25 percig sütjük.
  6. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Az öntetet még a frissen megsült, forró sütemény tetejére öntjük, elkenjük és megvárjuk, míg kihűl. Csokiöntettel díszíthetjük.