TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal
Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal
Recept Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon szeretem a bögrés süteményeket, mert tényleg nincs szükség mérlegre és sok-sok méricskélésre. Elég egy kb. 250 ml-es bögre, és bele is lehet vágni az elkészítésbe. A bögrés kókuszos szeletet tojássárgás mázzal tésztájához a vajat se kellett kimérnem, mert 250 g-os kiszerelésben vettem. A finom vékony tészta nagyon jól harmonizál a kókuszreszelékes tojáshabbal, a tojássárgás máz pedig a még forró sütemény tetejére kerül. Boltban kapható csokoládéöntettel díszítettem, és miután a tojássárgás máz megkötött, tálaltam.

Alexa96    ·   3.9.2017

Bögrés kókuszos szelet tojássárgás mázzal

Nagyon szeretem a bögrés süteményeket, mert tényleg nincs szükség mérlegre és sok-sok méricskélésre. Elég egy kb. 250 ml-es bögre, és bele is lehet vágni az elkészítésbe. A bögrés kókuszos szeletet tojássárgás mázzal tésztájához a vajat se kellett kimérnem, mert 250 g-os kiszerelésben vettem. A finom vékony tészta nagyon jól harmonizál a kókuszreszelékes tojáshabbal, a tojássárgás máz pedig a még forró sütemény tetejére kerül. Boltban kapható csokoládéöntettel díszítettem, és miután a tojássárgás máz megkötött, tálaltam.

Alapanyagok

Tészta: (1 bögre = 250 ml)

2 bögre
búzafinomliszt
250 g
vaj
1 db
tojás
1 db
tojás sárg!ája
2 bögre
porcor
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

6 db
tojásfehérje
1 és 3/4 bögre
porcukor
1 bögre
kókuszreszelék

Öntet:

6 db
tojás sárgája
1 db
vaníliacukor
1 a 3/4 bögre
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a tésztával kezdjük: a lisztet, porcukrot, vajat, az egész tojást, a tojás sárgáját, a kakaót, a sütőport tésztává dolgozzuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát két egyenlő részre szedjük. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tésztát villával pár helyen kilyuggatjuk.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük cukrot és a kókuszreszeléket. A cukros-kókuszos tojáshabot a tésztára kanalazzuk.
  4. A másik adag tésztát is kinyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre.
  5. 160 fokon 20-25 percig sütjük.
  6. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Az öntetet még a frissen megsült, forró sütemény tetejére öntjük, elkenjük és megvárjuk, míg kihűl. Csokiöntettel díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása