Bögrés krémes szelet csokiöntettel
Ehhez a recepthez elég komoly fotodokumentációt készíttettem, hogy bárki meg tudjon vele birkózni. A bögrés krémes szelet csokiöntettel szerintem nagyon egyszerű. Az alapja puha tészta, amire lágy krém kerül (akár vaníliapudingport is használhatunk keményítő és liszt helyett), a krémre pedig a finom csokiöntet. Három réteg, három ellenállhatatlan íz, ami egészben alkot tökéletes harmóniát. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 200 ml):
4 dbtojás
1 bögreporcukor
1 bögrefinomliszt
3 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
4 ev. kanálfinomliszt
4 ev. kanálburgonyakeményítő
1,5 bögreporcukor
2 dbtojás
100 gvaj
1 csomagvaníliacukor
400 mlhabtejszín
Tetejére:
200 mlhabtejszín
100 gtejcsokoládé
- Miután megsült, kivesszük.
- Elkészítjük a krémet: a tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, ezzel is elkeverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet levesszük a lángról, majd még amíg forró, beledolgozzuk a vajat és a vaníliacukrot – kézi robotgéppel dolgoztam, így a krém lágy, selymes lett. Kihűtjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS