Bögrés krémes szelet csokiöntettel

Ehhez a recepthez elég komoly fotodokumentációt készíttettem, hogy bárki meg tudjon vele birkózni. A bögrés krémes szelet csokiöntettel szerintem nagyon egyszerű. Az alapja puha tészta, amire lágy krém kerül (akár vaníliapudingport is használhatunk keményítő és liszt helyett), a krémre pedig a finom csokiöntet. Három réteg, három ellenállhatatlan íz, ami egészben alkot tökéletes harmóniát. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 5.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés krémes szelet csokiöntettel

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 200 ml):
4 dbtojás
1 bögreporcukor
1 bögrefinomliszt
3 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
4 ev. kanálfinomliszt
4 ev. kanálburgonyakeményítő
1,5 bögreporcukor
2 dbtojás
100 gvaj
1 csomagvaníliacukor
400 mlhabtejszín
Tetejére:
200 mlhabtejszín
100 gtejcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az átszitált, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát nagyobb, kb. 32x42 cm-es tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. Miután megsült, kivesszük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, ezzel is elkeverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet levesszük a lángról, majd még amíg forró, beledolgozzuk a vajat és a vaníliacukrot – kézi robotgéppel dolgoztam, így a krém lágy, selymes lett. Kihűtjük.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a lágy krémbe. A kapott krémet két részre osztjuk.
  5. Az egyik krémadaggal megkenjük a tésztát (a tésztát előtte kifordítottam a tepsiből és a széleit levágtam, majd visszatettem a tepsibe), erre rámorzsoljuk a levágott tésztarészeket, majd rávisszük a másik adag krémet. Hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Amikor megkötött, a tetejét meglocsoljuk a csokoládés öntettel . a tejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.