Bögrés kuglóf

Nincs is egyszerűbb a bögrés süteményeknél, és ezalól a bögrés kuglóf sem kivétel. Csak pár alapanyag, a tészta szuper gyorsan összeállítható, majd a sütő elvégzi a dolgát. Nálunk igazi klasszikus recept, nagyon kicsi koromban is örömmel majszoltam. A tésztát két részre osztom, ahogy azt anyukámtól tanultam, majd az egyihez hozzákeverem a kakaót. A sütőformába supsz világos tészta, supsz kakaós tészta. A tetejére már csak egy kevés porcukor, és kész a tálalásra. Szerző: Marunda

Hozzáadta:, 3.4.2019
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés kuglóf

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):
1,5 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
2 dbtojás
1/4 bögreolaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. A száraz hozzávalókat a kakaót leszámítva elkeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a cukros tojássárgába.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A tojásfehérjét habbá verjük és ezt is belekeverjük a tésztába.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A kivajazott és liszttel beszórt sütőformába beleöntjük a világos tésztát, erre öntjük rá a kakaósat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A kész kuglóf lágy, szaftos, puha, akár több napig is eláll. Vagyis nem is kell sokáig elállnia, mert nagyon gyorsan elfogy!Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai