Bögrés kuglóf

Talán a világ legegyszerűbb süteménye a bögrés kuglóf. A tészta zseniális, és szinte bármilyen sütihez használható. Én a kuglófon kívül használtam már tepsis gyümölcsös sütik elkészítéséhez is. A világos és kakaós tésztát kedvünk szerint önthetjük bele a sütőformába, így a két tészta szép és mindig más mintázatot fog adni. Néha, ha egy kicsit bolondítani akarok a recepten, akkor a kuglóf sütőformát liszt helyett kókuszreszelékkel szórom be, és az egyik bögre liszt helyett kókuszreszeléket teszek a tésztájába. Vaníliacukorral is ízesíthető, ki mit szeret.

Hozzáadta:, 8.4.2017
Kategória: Desszertek
Recept Bögrés kuglóf

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
4 dbtojás
1 bögrekristálycukor
3 bögrerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 bögretej
1/2 bögreolaj
1 ev. kanálkakaó
Szóráshoz:
porcukor

Elkészítés menete

  1. Egy kuglóf sütőformát zsiradékkal kikenünk és rétesliszttel beszórunk. A tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A tészta felét beleöntjük a formába, a másik felébe kakaót szórunk, elkeverjük és ezt öntjük rá a világos tésztára. A kuglófot 40-45 percig sütjük közepes hőfokon.
  3. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai