Bögrés mákos szelet
Imádom a bögrés szeleteket! A tészta gyorsan összeállítható, a többi munkát elvégzi a sütő! Ez a bögrés mákos szelet esetében sincs másképp. A tojássárgás, mákkal dúsított tésztát egész egyszerűen tepsibe öntöm és megsütöm, a tetejét pedig finom csokiöntettel díszítem. A végeredmény tökéletes! Erre is igaz, hogy bizony egy kocka nem elég. A mák fenomenális, a tészta puha és lágy, a csokiöntet pedig még ellenállhatatlanabbá teszi. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):
1 bögreolaj
2 bögrekristálycukor
2 csomagvaníliacukor
4 dbtojássárga
2 bögrenatúr joghurt
2 bögrerétesliszt
2 bögredarált mák
1 csomagsütőpor
Öntet:
150 gétcsokoládé
50 gvaj
1 ev. kanálolaj
- A tojássárgát a kirstálycukorral és vaníliacukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a mákkal és sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
- 180 fokon 40 percig sütjük, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük az öntetet. A csokoládét az olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd ezzel locsoljuk meg a sütemény tetejét. Megvárjuk, míg az öntet megköt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS