Bögrés sonkás-sajtos lepénykék

Recept Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
KÜLDÖTT KÉPEK

A gyorsan elkészíthető falatkák egyik neves képviselője a bögrés sonkás-sajtos lepénykék. Amikor lusta vagyok kimérni a hozzávalókat, akkor egész egyszerűen előveszem a bögrét, és kész. Még a sajtot is reszelve veszem (tudom, ez pénzkidobás, de van olyan állapot, amikor ez igenis megéri), a sonkát pedig szinte bármelyik élelmiszerboltban meg tudjuk venni leszeletelve, előre csomagolva. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögrekefir vagy natúr joghurt
2 bögrebúzafinomliszt
1 bögrereszelt sajt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálkristálycukor
sonka és sajt töltéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A joghurtot elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és reszelt sajttal, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet.
  2. Tésztává dolgozzuk, majd a tésztából kis darabokat szaggatunk ki és golyókat formázunk.
  3. Minden egyes kis golyóból lepénykét formázunk, a lepénykére egy szelet sonkát és ízlés szerint sajtot teszünk, majd a tölteléket becsomagoljuk és kis golyót formázunk.
  4. Lisztes felületen a golyókat vékonyra nyújtjuk (lepény alakúra), majd a lepénykéket zsiradék nélküli forró serpenyőben mindkét oldalról megsütjük. Ha szeretnénk, vajjal vagy olajjal megkenhetjük a lepénykéket.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás