TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
Recept Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyorsan elkészíthető falatkák egyik neves képviselője a bögrés sonkás-sajtos lepénykék. Amikor lusta vagyok kimérni a hozzávalókat, akkor egész egyszerűen előveszem a bögrét, és kész. Még a sajtot is reszelve veszem (tudom, ez pénzkidobás, de van olyan állapot, amikor ez igenis megéri), a sonkát pedig szinte bármelyik élelmiszerboltban meg tudjuk venni leszeletelve, előre csomagolva. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam.

Viki78    ·   10.1.2018

Bögrés sonkás-sajtos lepénykék

A gyorsan elkészíthető falatkák egyik neves képviselője a bögrés sonkás-sajtos lepénykék. Amikor lusta vagyok kimérni a hozzávalókat, akkor egész egyszerűen előveszem a bögrét, és kész. Még a sajtot is reszelve veszem (tudom, ez pénzkidobás, de van olyan állapot, amikor ez igenis megéri), a sonkát pedig szinte bármelyik élelmiszerboltban meg tudjuk venni leszeletelve, előre csomagolva. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre
kefir vagy natúr joghurt
2 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
reszelt sajt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 kv. kanál
kristálycukor
sonka és sajt töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A joghurtot elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és reszelt sajttal, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet.
  2. Tésztává dolgozzuk, majd a tésztából kis darabokat szaggatunk ki és golyókat formázunk.
  3. Minden egyes kis golyóból lepénykét formázunk, a lepénykére egy szelet sonkát és ízlés szerint sajtot teszünk, majd a tölteléket becsomagoljuk és kis golyót formázunk.
  4. Lisztes felületen a golyókat vékonyra nyújtjuk (lepény alakúra), majd a lepénykéket zsiradék nélküli forró serpenyőben mindkét oldalról megsütjük. Ha szeretnénk, vajjal vagy olajjal megkenhetjük a lepénykéket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása