Bögrés szelet almával, édes morzsával

Recept Bögrés szelet almával, édes morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Almás sütiből sosem lehet eleget készíteni. Ez a bögrés szelet szerencsére almával készül, meg finom édes morzsával. A hozzávalók kimérése során 250 ml-es bögrét használtam. Szerző: Janka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (250 ml-es bögre):

3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreolvasztott margarin
1 bögretej
2 bögrerétesliszt
1 csomagsütőpor (12g)
750 - 800 greszelt alma

Morzsa:

30 gmargarin
5 evőkanálrétesliszt
3 evőkanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor(20g)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habbá verjük, belekeverjük a felolvasztott és kihűlt margarint és a tejet, majd pedig a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, erre kerül rá a reszelt alma.
  3. Az almát nem kell belenyomkodni a tésztába, csak egyszerűen a tetejére helyezzük. Megszórjuk az édes morzsával (a hozzávalókat elkeverjük), majd 180 fokos sütőben 25.30 percig sütjük.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás