TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bögrés szelet
Bögrés szelet
Recept Bögrés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát, tulajdonképpen kifinomultabb nevet is lehetne adni ennek az édességnek, de nem igazán jutott eszembe semmi. A bögrés szelet igaz, mert pár alapanyagot bögrével mértem ki. De nem is ez a lényeg. Ami igazán fontos, az az íze! Nagyon lágy, nagyon szaftos, a tetején pedig az öntet és a kókuszreszelék csodálatos! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2020

Bögrés szelet

Hát, tulajdonképpen kifinomultabb nevet is lehetne adni ennek az édességnek, de nem igazán jutott eszembe semmi. A bögrés szelet igaz, mert pár alapanyagot bögrével mértem ki. De nem is ez a lényeg. Ami igazán fontos, az az íze! Nagyon lágy, nagyon szaftos, a tetején pedig az öntet és a kókuszreszelék csodálatos! Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2 bögre
porcukor
250 g
vaj
1/2 bögre
tej
3 ev. kanál
kakaó
1 ev. kanál
rum
4 db
tojás
2 bögre
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A porcukrot, olvasztott vajat, tejet, kakaót és rumot elkeverjük. A masszából egy bögrényi adagot félreteszünk, ebből lesz majd el az öntetet a tetejére.
  2. A tálban lévő maradék masszához hozzáadjuk a tojást, a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A kapott tésztát kb. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült, a félretett lével meglocsoljuk.
  4. Díszítésnek kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása