Bögrés szelet

Hát, tulajdonképpen kifinomultabb nevet is lehetne adni ennek az édességnek, de nem igazán jutott eszembe semmi. A bögrés szelet igaz, mert pár alapanyagot bögrével mértem ki. De nem is ez a lényeg. Ami igazán fontos, az az íze! Nagyon lágy, nagyon szaftos, a tetején pedig az öntet és a kókuszreszelék csodálatos! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 11.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bögrés szelet

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
2 bögreporcukor
250 gvaj
1/2 bögretej
3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálrum
4 dbtojás
2 bögrerétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A porcukrot, olvasztott vajat, tejet, kakaót és rumot elkeverjük. A masszából egy bögrényi adagot félreteszünk, ebből lesz majd el az öntetet a tetejére.
  2. A tálban lévő maradék masszához hozzáadjuk a tojást, a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A kapott tésztát kb. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült, a félretett lével meglocsoljuk.
  4. Díszítésnek kókuszreszelékkel megszórjuk.