TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Bögrés szilvás szelet morzsával
Bögrés szilvás szelet morzsával
Recept Bögrés szilvás szelet morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A szilvaszezon beindult. A lekvár mellett a szilvás lepény és szilvás gombóc is nagyon népszerű, de ez a bögrés szilvás szelet is megér egy misét. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   17.9.2021

Bögrés szilvás szelet morzsával

A szilvaszezon beindult. A lekvár mellett a szilvás lepény és szilvás gombóc is nagyon népszerű, de ez a bögrés szilvás szelet is megér egy misét. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2 bögre
rétesliszt
1 bögre
porcukor
1/2 bögre
olvasztott vaj
1 bögre
tej
2 db
tojás
1 csomag
sütőpor
szükség szerint
szilva
kevés
búzadara

Morzsa:

vaj
kristálycukor
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a tejet.
  2. Az eldolgozott tésztát magas falú, akár kör alakú tepsibe öntjük. Én két kisebb kör alakú formába töltöttem.
  3. A tésztát darával megszórjuk, rátesszük a félbe vágott szilát.
  4. A tetejét morzsával megszórjuk – a hozzávalókat eldolgozzuk.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása