Bögrés tejfölös gombaleves
A bögrés receptek nagyon népszerűek, főleg desszerteknél, édességeknél, de én legutóbb ezt a pompás bögrés tejfölös leves is kipróbáltam. A leves tényleg fantasztikus! Fűszeres, savanykás, tejfölös, frissítő, gombával és burgonyával. Ha maradt az előző főzés alkalmával alaplevünk, akkor pedig nyert ügyünk van! A fűszerezés, mint minden receptnél, csak rajtunk áll, és meg vagyok róla győződve, hogy ez a leves elronthatatlan!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.7.2019
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
1 bögreszárított gomba
1 bögrekockázott burgonya
Ízlés szerint só, bors
kevés vaj rántáshoz
kevés finomliszt rántáshoz
ízlés szerint friss kapor
csirkealaplé
ízlés szerint ecet
szegfűbors
babérlevél
½ bögretejföl (kb. 125 ml)
tojás
- Egy edénybe beletesszük a megmosott és kockára vágott burgonyát, hozzáadjuk a szegfűborsot, babérlevelet, vízzel felöntjük és elkezdjük főzni. Amikor a burgonya már félig megpuhult, hozzáadjuk a szárított gombát.
- Egy másik edényben elkészítjük a rántást – a forró vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a forró csirkealaplével (ezt egy harmadik edényben forraljuk fel – ha nincs alaplé, akkor víz és leveskocka helyettesíti).
- Elkeverjük, együtt főzzük. Ezután hozzáadjuk a burgonyát és gombát, a fűszeres vízzel együtt. Hozzáadjuk az aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. Kiveszünk 1-2 ev. kanál levest, hozzáadjuk a tejfölhöz, simára keverjük, majd ezzel is behabarjuk a levesünket.
- Levesszük a tűzről, egy kevés vajjal krémesíthetjük, buggyantott tojással tálalhatjuk.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS