Bögrés túrós süti

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha hagyjuk egy kicsit pihenni a bögrés túrós sütit, még finomabb lesz, a másnapi ízéről már nem is beszélve. Mondjuk nem könnyű rábírni a családot, hogy hagyjanak másnapra is, a legjobb az, ha eleve csak a felét tálaljuk fel az adagnak az első napon. Az elkészítés roppant egyszerű, a süti pedig rendkívül ízletes, kortól függetlenül mindenki imádja majd! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre=250 ml):
2 dbtojás
1 bögrecukor
1/2 bögreolaj
2 bögrefinomliszt
1 bögretej
1 csomagvaníliás cukor
1 csomagsütőpor
3 evőkanálkakaó
Krém:
700 mltej
2 csomagvaníliás puding
1 bögrecukor
500 gaprószemű túró
3 evőkanálrum
125 gvaj
Öntet:
2 doboztejföl (250 ml)
1 dbfőzőcsoki (100 g)
- A tojást a cukorral és vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat és tejet. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Az így előkészített tésztát két részre osztjuk, 1:2 arányban.
- A nagyobb részt egy magasabb tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. A kisebb adagban elkeverjük a kakaót.
- A kakaós tésztát cikkcakkban ráhelyezzük a világosra, és betesszük a tepsit a sütőbe. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon, nagyjából 20 percig. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, megkenjük a krémmel, és a krémre rákenjük az öntetet is, félretesszük, megvárjuk, amíg a krém és az öntet megkeményszik.
- Krém: A szokásos módon megfőzzük a pudingot. Hagyjuk enyhén kihűlni, hozzáadjuk a túrót és a szobahőmérsékletű vajat, ízlés szerint ízesítjük rummal, és mixerrel finom krémmé keverjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS