Bögrés túrós süti

Recept Bögrés túrós süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha hagyjuk egy kicsit pihenni a bögrés túrós sütit, még finomabb lesz, a másnapi ízéről már nem is beszélve. Mondjuk nem könnyű rábírni a családot, hogy hagyjanak másnapra is, a legjobb az, ha eleve csak a felét tálaljuk fel az adagnak az első napon. Az elkészítés roppant egyszerű, a süti pedig rendkívül ízletes, kortól függetlenül mindenki imádja majd! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre=250 ml):

2 dbtojás
1 bögrecukor
1/2 bögreolaj
2 bögrefinomliszt
1 bögretej
1 csomagvaníliás cukor
1 csomagsütőpor
3 evőkanálkakaó

Krém:

700 mltej
2 csomagvaníliás puding
1 bögrecukor
500 gaprószemű túró
3 evőkanálrum
125 gvaj

Öntet:

2 doboztejföl (250 ml)
1 dbfőzőcsoki (100 g)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat és tejet. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Az így előkészített tésztát két részre osztjuk, 1:2 arányban.
  2. A nagyobb részt egy magasabb tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. A kisebb adagban elkeverjük a kakaót.
  3. A kakaós tésztát cikkcakkban ráhelyezzük a világosra, és betesszük a tepsit a sütőbe. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon, nagyjából 20 percig. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, megkenjük a krémmel, és a krémre rákenjük az öntetet is, félretesszük, megvárjuk, amíg a krém és az öntet megkeményszik.
  4. Krém: A szokásos módon megfőzzük a pudingot. Hagyjuk enyhén kihűlni, hozzáadjuk a túrót és a szobahőmérsékletű vajat, ízlés szerint ízesítjük rummal, és mixerrel finom krémmé keverjük.
  5. Öntet: A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hagyjuk enyhén kihűlni. A tejfölhöz fokozatosan keverjük hozzá az olvadt csokoládét, majd alaposan összekeverjük a masszát.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás