TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Bögrés túrós süti
Bögrés túrós süti
Recept Bögrés túrós süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha hagyjuk egy kicsit pihenni a bögrés túrós sütit, még finomabb lesz, a másnapi ízéről már nem is beszélve. Mondjuk nem könnyű rábírni a családot, hogy hagyjanak másnapra is, a legjobb az, ha eleve csak a felét tálaljuk fel az adagnak az első napon. Az elkészítés roppant egyszerű, a süti pedig rendkívül ízletes, kortól függetlenül mindenki imádja majd! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   9.10.2019

Bögrés túrós süti

Ha hagyjuk egy kicsit pihenni a bögrés túrós sütit, még finomabb lesz, a másnapi ízéről már nem is beszélve. Mondjuk nem könnyű rábírni a családot, hogy hagyjanak másnapra is, a legjobb az, ha eleve csak a felét tálaljuk fel az adagnak az első napon. Az elkészítés roppant egyszerű, a süti pedig rendkívül ízletes, kortól függetlenül mindenki imádja majd! Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre=250 ml):

2 db
tojás
1 bögre
cukor
1/2 bögre
olaj
2 bögre
finomliszt
1 bögre
tej
1 csomag
vaníliás cukor
1 csomag
sütőpor
3 evőkanál
kakaó

Krém:

700 ml
tej
2 csomag
vaníliás puding
1 bögre
cukor
500 g
aprószemű túró
3 evőkanál
rum
125 g
vaj

Öntet:

2 doboz
tejföl (250 ml)
1 db
főzőcsoki (100 g)
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral és vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat és tejet. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Az így előkészített tésztát két részre osztjuk, 1:2 arányban.
  2. A nagyobb részt egy magasabb tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. A kisebb adagban elkeverjük a kakaót.
  3. A kakaós tésztát cikkcakkban ráhelyezzük a világosra, és betesszük a tepsit a sütőbe. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon, nagyjából 20 percig. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, megkenjük a krémmel, és a krémre rákenjük az öntetet is, félretesszük, megvárjuk, amíg a krém és az öntet megkeményszik.
  4. Krém: A szokásos módon megfőzzük a pudingot. Hagyjuk enyhén kihűlni, hozzáadjuk a túrót és a szobahőmérsékletű vajat, ízlés szerint ízesítjük rummal, és mixerrel finom krémmé keverjük.
  5. Öntet: A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hagyjuk enyhén kihűlni. A tejfölhöz fokozatosan keverjük hozzá az olvadt csokoládét, majd alaposan összekeverjük a masszát.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása