TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Bögrés túrós szelet tejfölös csokiöntettel
Bögrés túrós szelet tejfölös csokiöntettel
Recept Bögrés túrós szelet tejfölös csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az a jó kis savanykás tejföl! Azért az egész család odavan! Még a sütikben is, főleg akkor, ha vaníliacukorral van kikeverve, vagy olvasztott csokoládéval eldolgozva! A bögrés túrós szeletre a csokis változat került. Tökéletesen ellensúlyozta a lágy tészta és a pudingos krém édességét. A tésztát és a krémet is két részre szedtem, majd az egyikbe kakaót kevertem. Ez színben és ízben is kicsit megdobta. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   6.11.2019

Bögrés túrós szelet tejfölös csokiöntettel

Az a jó kis savanykás tejföl! Azért az egész család odavan! Még a sütikben is, főleg akkor, ha vaníliacukorral van kikeverve, vagy olvasztott csokoládéval eldolgozva! A bögrés túrós szeletre a csokis változat került. Tökéletesen ellensúlyozta a lágy tészta és a pudingos krém édességét. A tésztát és a krémet is két részre szedtem, majd az egyikbe kakaót kevertem. Ez színben és ízben is kicsit megdobta. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
olaj
2 bögre
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
1 bögre
tej
2 ev. kanál
kakaó
lekvár kenéshez

Krém:

300 ml
víz
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
túró (500 g)
ízlés szerint kakaó
ízlés szerint rum
250 g
vaj
ízlés szerint porcukor

Öntet:

1 db
főzőcsoki
250 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Ezután óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. A tészta felét átlagos nagyságú, magas falú tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A másik adag tésztához hozzákeverjük a kakaót, majd rávisszük a világos tésztára – lehetőség szerint össze-vissza, cikk-cakk alakban.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  3. A krémhez a vízbe beleszórjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot készítünk. Kihűtjük. A kissé kihűlt pudingba beledolgozzuk a túrtót, majd ezt követően a porcukorral és rummal habosra vert vajat. Addig dolgozzuk, amíg krémes, lágy nem lesz.
  4. A megsült, kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, erre jön a pudingos krém fele. A krém másik felét kakaóval színezzük, elkeverjük, majd rávisszük a világos pudingos krémre.
  5. A kakaós krémre öntjük rá a csokiöntetet – a felolvasztott csokoládét elkeverjük a tejföllel. A tetejére villával motívumokat készíthetünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása