Bögrés túrótorta tepsiben

Recept Bögrés túrótorta tepsiben
KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikusan krémes édesség, amit az elég család és baráti kör imádni fog. A túrós krém verhetetlen, a friss málna pedig megkoronázza a finomságot. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

(1 bögre = 250 ml)
2 dbtojás
3/4 bögrekristálycukor
1/2 bögreolaj
2 bögrebúzafinomliszt
1 bögretej
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálminőségi kakaó
2 ev. kanálinstant kakaópor

Krém:

700 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
Ízlés szerintkristálycukor
500 glágy túró
Ízlés szerintrum
125 gvaj

Öntet:

100 gétcsokoládé
400 gtejföl

Szükségünk lesz még:

Málnaízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A két masszát egybe dolgozzuk, hozzáadjuk a tejet, olajat, sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk: kb. 2/3 és 1/3. A kisebbhez hozzáadjuk a kakaóport és az instant kakaót.
  2. A világos tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, a tetejére kerül a kakaós tészta. 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), sűrű pudingot főzünk. A már kissé kihűlt pudingba keverjük bele kis adagokban a vajat. Amikor a vaj már a pudingban feloldódott, belekerül a rum és a túró is.
  4. A pudingos krémet rákanalazzuk a kihűlt tésztára. Friss málnát szórunk a tetejére.
  5. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, lekeverjük a tejföllel, majd ezt locsoljuk a tetejére. Villával mintázatokat készítünk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, tálaljuk.

 

  1. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali zakysanou smetanu. Vidličkou uděláme vzory a necháme pořádně ztuhnout.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás