Bögrés vakondtúrás sütemény tepsiben, banánnal

Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény, Édes sütemények
A bögrés süteményekért nemcsak én vagyok oda, hanem a család is. Főleg akkor, ha a bögrés módszerrel egy jó nagy tepsi banános vakondtúrás süti készül. A recepttel szinte bárki megbirkózik, kezdő szakácsoknak is szívesen ajánlom. A tészta ripsz-ropsz elkészül, és csak arra kell vigyázni, hogy amíg a tésztát kaparjuk ki a közepéből, ne lyukasszuk ki. Miután megtöltöttük a banánnal és a könnyű, pudingos krémmel, hűtőszekrénybe tesszük, és már csak azt kell kivárni, hogy égre tálalhassuk. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
- A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk.
- A sütéshez 38x25 cm-es tepsit használtam. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűteszttel ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- A megsült tésztának közepét kivesszük: a szélétől kb. 1 cm-es peremet hagyunk (én késsel jelöltem meg), majd elkezdjük kikanalazni a tésztát. Óvatosan dolgozzunk, ügyeljünk arra, .hogy a tésztát ne lyukasszuk ki. Én az aljától számítva kb. 0.5-1 cm vastagra hagytam a tésztát.
- Az elkészült tésztába beletesszük a félbe vágott vagy felkarikázott banánt, megkenjük a finom krémmel, majd rámorzsoljuk a félretett tésztát. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- A krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingot alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
- A simára kavart krémhez hozzáadjuk a reszelt csokoládét.