Bohém kocka tojássárgás krémmel

Recept Bohém kocka tojássárgás krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nálunk közkedvelt sütemény, amit biztos sokan megszeretnek! Az inspirációt egy újságban láttam, de egy kicsit én is módosítottam rajta. A csoki, tészta és krém tökéletesen kiegészíti egymást. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

10 dbtojásfehérje
400 gporcukor
100 gdarált dió
100 gcsokoládé
100 gbúzafinomliszt

Töltelék:

10 dbtojássárga
75 gbúzafinomliszt
350 mltej
200 gvaj
200 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

Öntet:

200 gétcsokoládé
6 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát, tejet és lisztet gőzfürdő felett habosra verjük (kezdhetjük akár 500 ml vízzel is, ilyenkor a liszt mennyiségét is növelni kell 100 g-ra). A habot kihűtjük. A már kissé kihűlt masszába belekeverjük a porcukorral és vaníliacukorral elkevert vajat.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a többi hozzávalót. A kapott tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyiket 30x30 cm-es, sütőpapírral kikent tepsire tesszük. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. A tésztalapokat kihűtjük. Kezdhetjük a rétegezést: tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – öntet.
  4. Az öntethet a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás