Bohém kocka tojássárgás krémmel
Nálunk közkedvelt sütemény, amit biztos sokan megszeretnek! Az inspirációt egy újságban láttam, de egy kicsit én is módosítottam rajta. A csoki, tészta és krém tökéletesen kiegészíti egymást. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
10 dbtojásfehérje
400 gporcukor
100 gdarált dió
100 gcsokoládé
100 gbúzafinomliszt
Töltelék:
10 dbtojássárga
75 gbúzafinomliszt
350 mltej
200 gvaj
200 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
Öntet:
200 gétcsokoládé
6 ev. kanálolaj
- A tojássárgát, tejet és lisztet gőzfürdő felett habosra verjük (kezdhetjük akár 500 ml vízzel is, ilyenkor a liszt mennyiségét is növelni kell 100 g-ra). A habot kihűtjük. A már kissé kihűlt masszába belekeverjük a porcukorral és vaníliacukorral elkevert vajat.
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a többi hozzávalót. A kapott tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyiket 30x30 cm-es, sütőpapírral kikent tepsire tesszük. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
- A tésztalapokat kihűtjük. Kezdhetjük a rétegezést: tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – öntet.
- Az öntethet a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bohémské kostky se žloutkovým krémem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bohémske kocky so žĺtkovým krémom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schokoladen-Walnuss-Würfel mit Vanillecreme an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS