TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bohém kocka tojássárgás krémmel
Bohém kocka tojássárgás krémmel
Recept Bohém kocka tojássárgás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Bohém kocka tojássárgás krémmel

Nálunk közkedvelt sütemény, amit biztos sokan megszeretnek! Az inspirációt egy újságban láttam, de egy kicsit én is módosítottam rajta. A csoki, tészta és krém tökéletesen kiegészíti egymást. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

10 db
tojásfehérje
400 g
porcukor
100 g
darált dió
100 g
csokoládé
100 g
búzafinomliszt

Töltelék:

10 db
tojássárga
75 g
búzafinomliszt
350 ml
tej
200 g
vaj
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

200 g
étcsokoládé
6 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát, tejet és lisztet gőzfürdő felett habosra verjük (kezdhetjük akár 500 ml vízzel is, ilyenkor a liszt mennyiségét is növelni kell 100 g-ra). A habot kihűtjük. A már kissé kihűlt masszába belekeverjük a porcukorral és vaníliacukorral elkevert vajat.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a többi hozzávalót. A kapott tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyiket 30x30 cm-es, sütőpapírral kikent tepsire tesszük. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. A tésztalapokat kihűtjük. Kezdhetjük a rétegezést: tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – tészta – töltelék – öntet.
  4. Az öntethet a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása