A fánknak számtalan receptje létezik nemcsak nálunk, hanem a világ számos pontján. A klasszikus mellett igazi különlegességekkel is találkozni.
A fánknak számtalan receptje létezik nemcsak nálunk, hanem a világ számos pontján. A klasszikus mellett igazi különlegességekkel is találkozni.
Hogyan készítsünk fonott fánkot
A fonott fánk elkészítése nem bonyolult. Szükségünk lesz klasszikus kelt tésztára. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből kisebb hengereket készítünk, majd kezdetét veheti a fonás. Bő olajban készre sütjük, sütés után porcukorral és fahéjjal megkenjük, lekvárral tálaljuk.
Fonás közben érdemes arra is gondolni, hogy még kelni fog a fánk. Legyen a fonott fánk inkább kisebb, könnyebb vele dolgozni, kelés és sütés során megnő.
A fánkokat természetesen lekvárral is tölthetjük, de a Nutella vagy túrós töltelék is remek választás.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak