TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Bolero szelet
Bolero szelet
Recept Bolero szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.9.2021

Bolero szelet

Meggyes töltelék, habos réteg, igazi finomság. A díszítés már csak fantázia kérdése. A csoki és tejszínhab nagyon illik ehhez a finomsághoz. Szerző: Petra H

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
160 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
200 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kakaó

Túrós töltelék:

750 g
túró
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
porcukor

Meggyes réteg:

1 db
meggybefőtt
500 ml
meggybefőtt felfogott leve vízzel felöntve 500 ml-ig
4 ev. kanál
kukoricakeményítő
Ízlés szerint cukor

Kakaós tejszínhab:

500 ml
habtejszín
2 ev. kanál
kakaó
Ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A tojássárgát felverjük, majd eldolgozzuk a tojásfehérje-habbal. Belekeverjük az olajat, a kakaóval elkevert lisztet. Kivajazott és liszttel beszórt, kb. 38x45 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben megsütjük.
  2. A túrós töltelék alapanyagait krémesre dolgozzuk, rákenjük a kihűlt tésztára.
  3. A meggyet leturmixoljuk, edénybe tesszük, ízlés szerint cukorral édesítjük, felöntjük a meggy levével (ebben előtte csomómentesre keverjük a keményítőt). Feltesszük főni, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Kissé kihűtjük, majd rákenjük a túrós rétegre. Megvárjuk, míg megköt.
  4. A habtejszínt a kakaóval és cukorral habbá verjük, rákenjük a meggyes rétegre. Kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása