Bolognai spagetti (6 adag)

Recept Bolognai spagetti (6 adag)
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi kulináris élvezet! Az ebéd ennél finomabb nem is lehetne! Ráadásul nem kellett órákat a főzéssel foglalkoznom. A mártás friss paradicsomból készült, amit fokhagymával és sárgarépával együtt főztem puhára. A receptből nem hiányozhatott a minőségi darált hús és a vöröshagyma sem. Szerző: Pythonissa

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 gdarált marhahús
2 dbapróra vágott, nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezdzúzott fokhagyma
Szükség szerintolaj
240 gapróra vágott paradicsom, héja nélkül
2 dbsárgarépa, reszelve vagy apróra vágva
500 gspagetti
50 greszelt parmezán
oregano
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált hús és együtt pirítjuk egészen addig, amíg a husi már aranyszínű nem lesz.
  2. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot (akár konzerv is lehet), a sárgarépát, a fűszereket, majd kis lángon, lefedve, az egészet puhára pároljuk. Ha kell, akkor menetközben adhatunk hozzá vizet.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezzel is pár percig együtt főzzük.
  4. A tésztát sót vízben puhára főzzük.
  5. A tésztát tányérra szedjük, rákanalazzuk a darált húsos ragut, a tetejét pedig sajttal megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás