Bolondos szelet tojás nélkül

Nagyon egyszerű sütemény, aminek a tésztája és a krémje is pár perc alatt elkészíthető. A bolondos szelet tojás nélkül tésztájába egy evőkanálnyi ecetet is tettem, a tojást pedig kihagytam. Miután megsült, a tetejére rákentem a finom, tejfölös-vaníliacukros-tejszínes krémet, a tetejét pedig az elmaradhatatlan reszelt csokoládéval díszítettem. Remek édesség, önmagában, kávé mellé, kakaóhoz…

Hozzáadta:, 19.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bolondos szelet tojás nélkül

Hozzávalók

Tészta:
3 bögrebúzafinomliszt
1 bögrekristálycukor
3 ev. kanálkakaó
csipet só
2 kv. kanálszódabikarbóna
3/4 bögreolaj
2 bögrehideg víz
1 ev. kanálecet (20%)
Tetejére:
500 mltejföl
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
2 csomagvaníliacukor
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd egy másik tálba beleöntjük a nedves hozzávalókat. A nedves hozzávalókhoz hozzáadjuk az elkevert szárazakat, majd kézi robotgéppel jó alaposan elkeverjük.
  2. A tésztát tepsibe tesszük, 180 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, a tetejét megkenjük a tejföllel, habtejszínnel, vaníliacukorral és habfixálóval felvert krémmel.
  4. Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.