TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni
Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni
Recept Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept már generációk óta kering a családban és közvetlen közelében, és még semmit sem vesztett a népszerűségéből. Aki szereti az almát az biztosan imádni fogja! Szerző: Milka

TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni

Ez a recept már generációk óta kering a családban és közvetlen közelében, és még semmit sem vesztett a népszerűségéből. Aki szereti az almát az biztosan imádni fogja! Szerző: Milka

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
50 dkg
rétesliszt
25 dkg
porcukor
2 db
tojás
25 dkg
vaj
1 csomag
sütőpor
1 db
narancs - leve
25 dkg
dió
1 kv. kanál
őrölt fahéj
20 dkg
kristálycukor almára szórva
1 l
lereszelt almakompót
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, sütőport, tojást, porcukrot és vajat sima állagú tésztává gyúrjuk. A kapott tésztát fél órát pihentetjük.
  2. Ezután két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A tésztára rászórjuk a dió felét (amit aprítunk vagy ledarálunk), a lereszelt almát, kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Erre jön a maradék dió, cukorral ismét megszórhatjuk, majd a narancs levét rálocsoljuk.
  4. A másik adag tésztát vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd ezzel díszítjük a süteményünket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  5. A tetejét porcukorral és vaníliacukorral is megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása