Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni

Recept Bombasztikus almás szelet, ennek senki sem tud ellenállni

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a recept már generációk óta kering a családban és közvetlen közelében, és még semmit sem vesztett a népszerűségéből. Aki szereti az almát az biztosan imádni fogja! Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

50 dkgrétesliszt
25 dkgporcukor
2 dbtojás
25 dkgvaj
1 csomagsütőpor
1 dbnarancs - leve
25 dkgdió
1 kv. kanálőrölt fahéj
20 dkgkristálycukor almára szórva
1 llereszelt almakompót

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, sütőport, tojást, porcukrot és vajat sima állagú tésztává gyúrjuk. A kapott tésztát fél órát pihentetjük.
  2. Ezután két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A tésztára rászórjuk a dió felét (amit aprítunk vagy ledarálunk), a lereszelt almát, kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Erre jön a maradék dió, cukorral ismét megszórhatjuk, majd a narancs levét rálocsoljuk.
  4. A másik adag tésztát vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd ezzel díszítjük a süteményünket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  5. A tetejét porcukorral és vaníliacukorral is megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás