TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Bombasztikus csokoládés süti liszt nélkül – szinte szétolvad a nyelven
Bombasztikus csokoládés süti liszt nélkül – szinte szétolvad a nyelven
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   7.2.2021

Bombasztikus csokoládés süti liszt nélkül – szinte szétolvad a nyelven

A süti annyira lágy, annyira krémes, hogy szétolvad a nyelven. Az elkészítése egyáltalán nem megerőltető, a végeredmény pedig zseniális. A tésztájába liszt nem kerül, és ha van kéznél egy jó kézi robotgép, akkor kezdő szakácsok is vígan megbirkóznak vele. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

85 g
vaj
100 g
csokoládé
6 db
tojássárga
20 g
kristálycukor
6 g
kakaó
6 db
tojásfehérje
1 g
80 g
kristálycukor
Krém:
10 g
kávészem
75 g
tej
130 g
csokoládé
300 g
habtejszín
25 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a csokival együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Az így kapott csokis-vajas keveréket levesszük a gőzfürdőről és pihentetjük, amíg kihűl.
  2. A tojássárgát a kristálycukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az átszitált kakaót, ezzel is elkeverjük. Ebbe a kakaós habba keverjük bele a kihűlt csokoládés vajat. Kézi robotgéppel dolgozunk, a kapott massza pedig lágy, krémes, habos lesz.%1%2%3%4
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Három adagban hozzáadjuk a kristálycukrot, mindegyik után alaposan eldolgozzuk. A végeredmény kemény, fényes, cukros tojásfehérje hab.%5%6%7
  4. A tojáshab harmadát hozzáadjuk a csokoládés krémhez, elkeverjük. Amikor már a massza egységes, újabb 1/3 rész tojáshabot adunk hozzá, ismét jó alaposan elkeverjük. Végül beledolgozzuk a maradék tojáshabot is, ezzel is eldolgozzuk. A kapott masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.%8%9%10
  5. Sütés előtt a tepsit óvatosan kb. 5-ször kicsit nekicsapjuk az asztalnak, hogy a felesleges buborékok eltávozzanak. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kihűtjük.%11
  6. Hozzálátunk a kémhez. A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a kávészemeket és elkezdjük főzni. Amikor már felforrt a tej, levesszük a lángról, lefedjük, kb. fél órát pihentetjük. Ezután ismét felforraljuk, leszűrjük, a kávészemek nélküli tejhez hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik és el nem keveredik a tejjel.%12%13%14
  7. A habtejszínt a cukorral elkezdjük habbá verjük, majd kb. a közepénél, amikor már majdnem habot kaptunk, hozzáadjuk a tejben felolvasztott csokoládét, ezzel folytatjuk tovább a verést, egészen addig, amíg habos csokis krémet nem kapunk.%15%16%17
  8. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből egy nagyobb sütőpapírra. Ami sütőpapír az alján volt, eltávolítjuk. A tészta széleit levágjuk, majd három egyenlő részre vágjuk – kezdetét veheti a rétegezés.%18%19
  9. Tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém.%20%21%22%23
  10. Tejszínhabbal díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, tálaljuk.%24

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept