TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra
Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra
Recept Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra

Nemrég készítettem el férjemnek ezt a finomságot. Megleptem vele, nagyon-nagyon örült neki. A tészta puha, nagyon finom, megéri elkészíteni. Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
450 g
búzafinomliszt
3 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
100 ml
fehérbor
200 ml
olaj
Lekvár tapasztáshoz
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliacukrot, sütőport. Elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a fehérbort, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15 percet sütjük.
  4. Lekvárral összetapasztjuk, porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása