Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra

Recept Boros korongok lekvárral tapasztva, a karácsonyi asztalra

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Nemrég készítettem el férjemnek ezt a finomságot. Megleptem vele, nagyon-nagyon örült neki. A tészta puha, nagyon finom, megéri elkészíteni. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

450 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
100 mlfehérbor
200 mlolaj
Lekvár tapasztáshoz
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliacukrot, sütőport. Elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a fehérbort, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15 percet sütjük.
  4. Lekvárral összetapasztjuk, porcukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás