Borscs Lacusin módra
Hazánkban kevesen készítik, pedig viszonylag egyszerű az elkészítése és nagyon finom. A férfiak előszeretettel eszik, mert van benne marhahús, bab, és fokhagyma is.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
500 gmarhahús
1 ev.kanál zsír
4 dbkisebb cékla
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
½zeller
200 gkáposzta
2 dbbabérlevél
8 szemfeketebors
1 szeleteltparadicsom vagy konzervparadicsom
2 gerezdfokhagyma
1 szálkolbász
ízlés szerint só, bors
- Egy nagyobb edényben a felhevített zsíron a húst minden oldalról megsütjük.
- A húst hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk a feketeborsot és babérlevelet, megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul.
- Miután a hús megpuhult, egy tálra kivesszük, a levest pedig egy másik edénybe átszűrjük. Hozzáadjuk az apróra vágott répát, fehérrépát, zellert, a felszeletelt céklát, vékony csíkokra vágott káposztát és konzervparadicsomot.
- A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
- A felkarikázott kolbászt megsütjük, és hozzáadjuk a leveshez.
- A levest tálba merjük, és egy kanál tejföllel tálaljuk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS