Borscs Lacusin módra

Hazánkban kevesen készítik, pedig viszonylag egyszerű az elkészítése és nagyon finom. A férfiak előszeretettel eszik, mert van benne marhahús, bab, és fokhagyma is.

Hozzáadta:admin, 4.9.2016
Kategória: Levesek
Borscs Lacusin módra

Hozzávalók

Tésztához:
500 gmarhahús
1 ev.kanál zsír
4 dbkisebb cékla
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
½zeller
200 gkáposzta
2 dbbabérlevél
8 szemfeketebors
1 szeleteltparadicsom vagy konzervparadicsom
2 gerezdfokhagyma
1 szálkolbász
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. Egy nagyobb edényben a felhevített zsíron a húst minden oldalról megsütjük.
  2. A húst hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk a feketeborsot és babérlevelet, megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul.
  3. Miután a hús megpuhult, egy tálra kivesszük, a levest pedig egy másik edénybe átszűrjük. Hozzáadjuk az apróra vágott répát, fehérrépát, zellert, a felszeletelt céklát, vékony csíkokra vágott káposztát és konzervparadicsomot.
  4. A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
  5. A felkarikázott kolbászt megsütjük, és hozzáadjuk a leveshez.
  6. A levest tálba merjük, és egy kanál tejföllel tálaljuk