Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal
ALAPANYAGOK
200 gfagyasztott borsó
1 dbtojás
80 gfinomliszt
csipet só, őrölt fehérbors
100 g szalonna
1 marékparmezászirom
- A borsót klasszikus módon forró vízben puhára főzzük. Túl sokáig nem főzzük, mert akkor a gyönyörű zöld színe kifakulhat. A megfőtt borsót leszűrjük, kihűtjük.
- A borsót pürévé törjük. Ha úgy szeretnénk, akkor botmixerrel pépesre is dolgozhatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sózzuk és borsozzuk, majd tésztává dolgozzuk.
- A tésztából két kanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat vagy nudlikat, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amikor a nudli felúszott a víz tetejére, el is készült.
- Köretnek is csodálatos, de fő fogásnak pirított szalonnával tálaljuk, a tetejét pedig parmezánszirommal bőven megszórjuk.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS