TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal
Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal
Recept Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.1.2021

Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal

Kicsit eltér a megszokottól, de ez a borsós krumpligombóc színre és ízre is eltér a klasszikustól, és ez a nagy előnye. Finom, ráadásul a sós pirított szalonna és karakteres parmezán tökéletesen kiegészíti ezt a fogást. Szerző: Nada I (Rebeka).

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
200 g
fagyasztott borsó
1 db
tojás
80 g
finomliszt
csipet só, őrölt fehérbors
100 g
szalonna
1 marék
parmezászirom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A borsót klasszikus módon forró vízben puhára főzzük. Túl sokáig nem főzzük, mert akkor a gyönyörű zöld színe kifakulhat. A megfőtt borsót leszűrjük, kihűtjük.
  2. A borsót pürévé törjük. Ha úgy szeretnénk, akkor botmixerrel pépesre is dolgozhatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sózzuk és borsozzuk, majd tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztából két kanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat vagy nudlikat, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amikor a nudli felúszott a víz tetejére, el is készült.
  4. Köretnek is csodálatos, de fő fogásnak pirított szalonnával tálaljuk, a tetejét pedig parmezánszirommal bőven megszórjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása