Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal

Recept Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal

Hozzáadta: TopPetra, 2.1.2021

Kategória: Főételek, Köretek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Nudli

KÜLDÖTT KÉPEK

Kicsit eltér a megszokottól, de ez a borsós krumpligombóc színre és ízre is eltér a klasszikustól, és ez a nagy előnye. Finom, ráadásul a sós pirított szalonna és karakteres parmezán tökéletesen kiegészíti ezt a fogást. Szerző: Nada I (Rebeka).

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 2.1.2021

Kategória: Főételek, Köretek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Nudli

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

200 gfagyasztott borsó
1 dbtojás
80 gfinomliszt
csipet só, őrölt fehérbors
100 g szalonna
1 marékparmezászirom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A borsót klasszikus módon forró vízben puhára főzzük. Túl sokáig nem főzzük, mert akkor a gyönyörű zöld színe kifakulhat. A megfőtt borsót leszűrjük, kihűtjük.
  2. A borsót pürévé törjük. Ha úgy szeretnénk, akkor botmixerrel pépesre is dolgozhatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sózzuk és borsozzuk, majd tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztából két kanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat vagy nudlikat, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amikor a nudli felúszott a víz tetejére, el is készült.
  4. Köretnek is csodálatos, de fő fogásnak pirított szalonnával tálaljuk, a tetejét pedig parmezánszirommal bőven megszórjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás